5 Temmuz Festivali kaldığı yerden devam

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 5 Temmuz İskenderun’un Kurtuluş Günü’nün eski günlerdeki gibi coşkuyla kutlanması için meclis toplantısında 7 kişilik festival komitesi kurdu.

Geçtiğimiz dönem hiç yapılmayan 5 Temmuz Festivali’ni yeniden gündeme alan Tosyalı, Mayıs ayı meclis oturumunda 4’ü Cumhur İttifakı ve 3’ü Millet İttifakında oluşan festival komitesi ile İskenderun’a yakışır bir festival düzenleyeceklerini söyledi.

Kent Konseyi de sırada

Gündem dışı konuşmasında halka hizmet noktasında her türlü öneriye açık olduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bizler kentimizi ortak akıl ile yöneteceğiz. Halka hizmet noktasında meclis üyelerimizin yapacağı her türlü öneriye açığız. Kent konseyi konusunda çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu yıl 5 Temmuz Festivali için çalışma başlatıyoruz. Bu konuda mecliste komisyon kuruldu. Bu komisyon çalışmalarına bir süre başlayacak. İskenderun’a yakışır bir festival tertip etmek istiyoruz. Tüm bölge halkını bu festivale davet edeceğiz. Ayrıca, aracı olmayıp da, dolmuş ile çarşıya gelen vatandaşların, sahil kordonunda bulunan sosyal donatılardan faydalanabilmesi için Merkez Bankası önünden tüm sahili turlayacak (ring), otobüs/minibüs servisi hizmetini başlatacağız. Hepimizin amacı; bu kente hizmet etmektir. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

1) Belediyemizin 2018 Yılı Kesin Hesabının Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

2) Mülkiyeti Belediyemize ait olan Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin üzerinde bulunan bina 03.04.2018 tarih ve 25 sayılı meclis kararı ile bedelsiz olarak 1 yıllığına Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, tahsis süresi bitmiş olduğundan söz konusu yerin bedelsiz olarak 5 yıllığına Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,1 yıllığına bedelsiz olarak verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

3) Sakarya Mahallesinde bulunan 288/12 Sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Caddesi adının verilmesi, ayrıca İsmet İnönü Mahallesinde bulunan 710 Sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi adının verilmesi ve 6360 Sayılı Kanunun Değişik 7. Maddesinin ‘g’ fıkrası uyarınca Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine teklifi için karar alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği kabul edildi.

4) Belediye Meclisince stratejik planlama çalışmalarında görev almak üzere 3 kişiden oluşacak meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, sonucunda Mikail Yıldırım, Erdal Keleş ve Seçkin Yıldırımöz oy çokluğu seçildi.

5) Gündem dışı oy birliği meclis gündemi alınan 5 Temmuz Festivali tertip komitesi üyeliğine Halil Aygan, Halil Güneş, İbrahim Yavuz, Murat Fatin Bereketoğlu, Bülent Şimşek, Asuman Sevinç Şanal ve Gül Nalcı oy birliği ile seçildi.

Bir cevap yazın