CHP’deki ‘büyük’ zirvede Hatay da var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri sonrası partisinin 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilk kez biraraya geldi. Genel Merkezde düzenlenen toplantıda seçim sonrası sürecin, önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerde atılacak adımların ve büyükşehir belediyelerinde uygulayacakları politika ile ilgili karar birliğine varılmasıyla beraber devralınan belediyelerin mali durumunun değerlendirileceği öğrenildi.

Toplantı öncesi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li büyükşehir belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi.

“Bu saldırı sadece CHP’ye saldırı değil”

Tüm vatandaşları kucaklayan özenli bir yerel yönetim için çok çalışacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çubuk’taki saldırıya ilişkin, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı, CHP’ye saldırı değildir, devletimize, milletimize, birlik beraberliğimize bir saldırıdır. Bu hassasiyetle ele alınmalıdır. Olayı sadece 9-10 kişinin etrafında döndürülerek basitleştirmenin de bir anlamı yoktur. Bu, bu şekilde gündeme taşınmayıp en üst seviyede Genel Başkanımızın bu durumu ele alınmazsa ülkemizde birçok insanın bu anlamda sorun yaşayacağı anlar oluşabilir. O yüzden ben Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı, devletimize, milletimize ve gerçekten birlik beraberliğimize yapılan saldırı olarak görüyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de tüm belediye başkanlarının aynı düşüncede olduğunu dile getirirken, organize bir saldırı yapıldığını ve kınadıklarını bildirdi.

“Birbirimizi kucaklayacağımız günler yakın”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ana muhalefet partisi liderinin bir şehit cenazesinde böyle bir olaya maruz kalmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Şehitlerimiz şehit olana kadar birilerinin kardeşi, eşi, kocası, akrabası olabilir ama şehit olduğu andan itibaren o devletin, o milletin şehididir. O şehidi herkesin kucaklama hakkı vardır. Gerek muhalefet, gerek iktidar şehidine sahip çıkma sorumluluğundadır. Genel Başkanımızın böyle bir yerde 1,5 saat bir evde kalması bizi gerçekten üzmektedir, aynı zamanda düşündürmektedir. İnşallah hepimizin özlemle beklediği birbirimizi kucaklayacağı günler çok yakındır diye düşünüyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği ve 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplantı basına kapalı yapılıyor.

Bir cevap yazın