Hatay, mutlu çocuklarla daha da güçlü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Hatay’da coşkuyla kutlandı.

Antakya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama programına Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sıra, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Nursal Çakıroğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Ali Ergüçlü, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kurum il müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Antakya İlkokulu öğrencisi öğrencilerinden Esma Delilay’ın seslendirdiği  “23 Nisan” isimli şiir ile devam etti.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, 15 ilçede bin 93 okulda 314 bin 573 öğrencinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını coşkuyla kutladığını belirterek, “Değerli velilerimiz bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın kıymetini biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 vizyon belgesinin sloganı olan “Mutlu çocuklar güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda tüm eğitim camiamız heyecanla çalışmaktadır. Değerli çalışma arkadaşlarım sınıfınızda bulunan her bir öğrencinin arkasındaki annelerin yıllarca süren emeği, uykusuz gecelerini unutmayınız. Kim bilir belki de yapacağı buluşla ülkemizin milli gelirini beşe katlayacak öğrenci belki de sizin sınıfınızdadır. Birikiminiz ve sevginizin küçük dokunuşlarıyla hayal edemeyeceğiniz ufuklar açabilirsiniz. Sevgili öğrencilerimiz sizler bize göre yeni bir dünyaya doğdunuz. Bugün bilgi saat başı değişiyor. Bu gidişle yapay zekâ çok yakında insanın yerini alacak. Bu bilgiye sahip olmayan ülkeler fakirleşecek. Ülkemizin geleceği sizin yapacağınız çalışmalara ve buluşlara bağlı. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi üstüne çıkma hedefi sizin ellerinizde. Sözlerime son verirken 23 Nisan 1920’de TBMM açarak millet iradesini üstün kılan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, ülkemiz için canını seve seve feda eden azizi şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Anaokulu öğrencilerinin müzik eşliğindeki gösterileri ile devam eden kutlama törenleri, ilk ve ortaokul öğrencilerinin halk oyunları, dans ve jimnastik gösterileri sırasında Kapalı Spor Salonundaki seyircilerin Türk Bayrakları ve coşkulu alkışları bayram sevincini zirveye taşıdı

Bir cevap yazın