Cumhuriyetin çocukları ATA’sının izinde

Arsuzlu Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şenlik içerisinde coşkuyla kutladı. Arsuz Kent Meydanı’nda düzenlenen şenliklere Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Daire Müdürleri, Arsuz Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Ata’nın huzuruna çelenk sunumunun ardından törenler protokol üyeleri çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, bu günün çok büyük bir anlam taşıdığını belirterek, çocuklarımızın bu mirasa sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. İlçede bulunan okulların bazı öğrencileri tarafından 23 Nisan şiirleri okundu ve çeşitli dans gösterileri yapıldı.

Arsuz genelinde, ilk ve ortaokullar arasında yapılan, sanatsal ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildikten sonra program sona erdi.

Bir cevap yazın