EXPO Projeleri görücüye çıktı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Gastronomi Evi’nde Hataylı turizm acente temsilcileri ile bir araya gelerek EXPO 2021 Projesinin detaylarını paylaştı. Hatay’ın turizmine emek veren turizm acente temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkan Savaş, Hatay ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan EXPO ile birlikte Hatay’ın marka kent ile birlikte turizm merkezi olacağını ifade etti.

Başkan Savaş’ın ardından Antakya ve Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi’nde inşa edilecek EXPO alanları ile ilgili teknik boyutları paylaşan HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, kentin bitki çeşitliliği potansiyelinin, olması gerektiği şekilde değerlendirilmesi için çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“EXPO 2021 Hatay’ın kalkınma projesidir”

EXPO 2021’in bir kırsal kalkınma modeli olduğunun altını çizen Çelebi, bu organizasyonun tüm dünyanın gözünde Hatay’ı tarihin tozlu raflarından alıp parlak bir geleceğe taşıyacağını ifade etti.

Türkiye’de ve dünyada ilk olarak nitelendirilecek tarım modellerinin fuar alanında yer alacağını ve tüm projeleri teknolojinin imkânlarını en etkin şekilde kullanarak oluşturacaklarını ifade eden Çelebi, fidancılık ile ilgili pazarlama faaliyetlerini de hayata geçireceklerini vurguladı.

“Akıllı Köy Modeli Hatay’a örnek teşkil edecek”

Fuar alanı içerisinde sanal gerçeklik ve yapay zekâ teknolojilerinin kullanıldığı bir akıllı köy modeli inşa edeceklerini de belirten Çelebi, bu modelin tüm Hatay için örnek teşkil edeceğini söyledi.

Karaağaç Mahallesi’nde yapılacak EXPO2021 fuar alanı projesi

EXPO 2021 tanıtımının ardından, turizm acente temsilcilerinin soru ve önerilerini kabul eden Başkan Savaş, katılımcılarla görüş alışverişinde bulunduğu konulara ilişkin notlar aldı.

Bir cevap yazın