Esnaf, Arsuz’un doktoruna ‘GÜVEN’di

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, “ortak akıl” ilkesiyle kentin dinamikleriyle buluşup talep ve önerileri birinci ağızdan dinlemeye devam ediyor. Turizm işletmecileri ile yaptığı istişare toplantısının ardından, ilçe merkezinde ekonominin can damarı esnafla buluşan Güven, göreve gelmesi halinde güçlü ve her alanda kalkınan Arsuz’un temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacaklarını söyledi.

Rhossos Cafe’de yoğun katılımla gerçekleşen toplantının hem esnafla tanışma, hem ön istişare toplantısı niteliği taşıdığını söyleyen Güven, öncelikli hizmet politikasının şehri toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek ortak akılla kalkındırmak olduğunu ifade etti.

“Ortak aklın en önemli paydaşlarısınız”

Arsuz’un sahip olduğu mevcut potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Asaf Güven, “Arsuz’a farklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet etmek istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile tarım ve turizm, ekonomi, kültür ve sanat, kıyı düzenlemesi, park bahçe düzenlemeleri, mimari düzenlemeler ana başlıklarının yanında gençler ile ev hanımlarına destek sağlayacak hizmetlerle Arsuz’un gelecek planlamasını yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda ortak aklın en önemli paydaşlarından biri olan siz esnaflarımızın desteğine ihtiyacımız var. Arsuz Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak amacımıza ulaşmak istiyoruz. Biliyorsunuz büyükşehrin yetki ve olanakları çok daha fazla… Bugün tanışma ve ön istişare toplantısında bir aradayız. Trafik, mimari ve sanatsal düzenlemelerin hepsine sizlerle birlikte toplantılar yaparak karar vereceğiz. Oturup birlikte tartışacağız ve sık sık bir araya geleceğiz.. Hayata geçireceğimiz projelerin sizler için faydasını veya zararını birlikte değerlendireceğiz. Üniversitelerle ve işin uzmanlarıyla görüşeceğiz.  Sizin istediğiniz veya tasarladığınız projeleri de birlikte tartışıp, hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

Esnafı, pür dikkat dinledi

Fuarın açılması, geleneksel bayramların yerinde kutlanması, altyapı sorunu, Arsuz köprüsünün ve çarşı merkezinin ışıklandırılması, turizmin dört aya yayılması, sahil şeridi ve piknik alanlarının düzenlenmesi gibi pek çok konuyu gündeme getiren çarşı esnafını pür dikkat dinleyen Asaf Güven, toplantıya katılarak fikirlerini paylaşan esnaflara teşekkür etti.

“Ben size geleceğim”

Bir esnafın ‘Seçimden sonra sizi aramızda görecek miyiz, yoksa makam aracınızla geçerken bize el mi sallayacaksınız?’ şeklindeki sorusuna da Doktor Asaf Güven, ‘Beni sokakta ve aranızda çok göreceksiniz. Ben yürümeyi de çok severim. Dolayısıyla beni bu göreve getiriyorsanız, aranızda görmek de sizin hakkınız. Haklı talebe de kimse itiraz edemez. Demin de bahsettiğim gibi sık sık görüşeceğiz, alışveriş yaparken, mahallede yürürken çok karşılaşacağız, taleplerinizi dile getireceksiniz. Toplanıp, ‘Sorunumuz var’ diyerek görüşmek istediğinizde de en kısa sürede ben size geleceğim” yanıtını verdi.

Bir cevap yazın