Bu seferberlikte yatırımcıya teşvik var!

2019 yılı İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında “Burası Hatay Burada İş Var” başlığı adı altında yapıldı. 

YİKOB toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu,   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, MÜSİAD Başkanı Abdullah Bozatlı, borsa ve oda temsilcileri ile işinsanları katıldı.

Türkiye’nin değil, dünyanın zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Vali Doğan, “Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Ekonomi Şurası’nda yapmış olduğu yeni istihdam seferberliği çağrısının ardından “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla tüm Türkiye’de İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatılmıştır. Herkes Türkiye zor bir süreçten geçiyor diyor ama aslında dünya zor bir süreçten geçiyor. Baktığımızda dünyanın büyük ekonomik güçleri arasında ciddi bir ticaret savaşı var. Türkiye’de bu süreçte büyümeye çalışan bir ülke. Bizde dünyanın birçok yeri ile ticaret yapan bir ülkeyiz. Bu ekonomik savaşla birlikte bir takım sorunlarda yaşıyoruz. Bu sorunların en başında işsizlik sorunu gelmektedir. Ama bu süreçte üretimimizle katma değer yaratarak bu süreci atlatmaya çalışıyoruz.  Şimdi dünyadaki bütün güçler toplandılar Kıbrıs açıklarında petrol revirlerinden pay almak için Akdeniz’e geldiler. Ortadoğu’da oynan oyunlara baktığınızda da aynı şekilde ekonomik bir güç elde etmek amacıyla dünyanın bütün güçleri ordularını buraya gönderiyorlar. Bizimde buna sessiz kalmamız mümkün değil. Ülkemiz bir yandan terörle, güney sınırımız boyunca olası ulusal güvenlik meseleleriyle mücadele ederken bir yandan da ekonomik sorunlarla uğraşmaktadır. Böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bizlerin birlik ve beraberliği her zamankinden daha önemli ve değerlidir. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bu coğrafyada ayakta durabilmemiz için ekonomik açıdan da askeri açıdan da güçlü olmamız gerekiyor” dedi


“Burası Hatay Burada İş Var” sloganıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında biraraya gelindiğini ifade eden Vali Doğan,  “Bizler de ilimizde istihdam teşviklerinin yaygın şekilde tanıtılması ve kampanyaya en geniş katılımın sağlanması amacıyla, “İstihdam Seferberliği 2019 Bilgilendirme Toplantısını” gerçekleştirmekteyiz. Bu teşviklerin amacı bir taraftan işsizliği azaltmak, yeni istihdam yaratmak, ekonominin canlanmasını ve yeni yatırımlar yapılmasını sağlamaktır. Devletimiz bu sorunların çözümü için her türlü çabayı göstermekte olup, bu konuda ekonominin tüm paydaşlarının ve özel sektör olarak iş insanlarımızın ve girişimcilerimizin de bu çabaya ortak olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal konu ile ilgili bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından toplantı katılımcılarla soru-cevap şeklinde devam etti.

Bir cevap yazın