İşte, TOSYALI’nın 2024 sözleşmesi

Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, hayalindeki İskenderun için planladığı projelerini kamuoyuna geniş katılımlı bir toplantıyla tanıttı.

İSTE Mustafa Yazıcı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda bir birinden iddialı projeleri ‘İskenderun 2024 sözleşmesi’ adı altında tek tek anlatan Tosyalı, “İmza namustur” diyerek yapımına söz verdiği sözleşmeyle ilgili “Bu projeleri yapmak boynumun borcudur” dedi.


Milletvekili Abdulkadir Özel ve Lütfü Kaşıkçı, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Cumhur ittifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, işadamları ve çok sayıda davetli ile partilinin katıldığı toplantıda, ilçeye değer katacak projelerin hayata geçmesi halinde İskenderun’un Türkiye’nin en güzel kenti olacağını söyleyen Fatih Tosyalı, birlikte başarma kararlılığını ortaya koyarak toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Detaylı bir çalışmayla hazırlandı

Başkan Adayı Fatih Tosyalı, “İskenderun 2024 Sözleşmesi” kapsamında beğeni, eleştiri ve önerilerinize sunduğumuz bu projeler, konusunda uzman, alanında birçok ödül sahibi, kentsel tasarımcı, mimar ve şehir plancılarından oluşan bir ekip tarafından yerinde ve üzerinde detaylıca çalışılarak hazırlanmıştır. Bu projelerin tamamının finansmanı ve kaynakları bellidir. Zira biz tutamadığımız sözlerin ezikliği içinde yaşamayı göze alamayız. Değerli İskenderunlular bilir ki; imza namustur. Yüce Allah imkân, sağlık ve ömür verdiği sürece sizlerle bir sözleşme imzalamak arzusundayım” dedi.

İşte, Fatih Tosyalı’nın ‘İskenderun 2024 sözleşmesi’nde söz verdiği ve 3’ten 93’e her yaşa dokunan projeleri:

1)MEVCUT STAT ALANI KENT PARKI PROJESİ
Kent Park oluyor. 63.304 m2 içinde ticari alanlar, nikah düğün salonu ve kapalı otopark. Çok amaçlı salon 1500 kişilik kapasitesiyle, düğün ve nikahların yanında konferans salonu olarak da kullanabilecek alt yapıya sahip olacak. Salon girişinin önünde bulunan etkinlik alanında kır düğününden, kent festivallerine kadar pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün olacak. Kompleksin altında 17.500 m2lik dev bir otopark olacak. Tüm bunlara ek olarak alan içindeki, yürüyüş parkurları, yüksek yürüyüş platformu ve alan etrafı uzun yürüyüş parkuru ile günlük kullanımlarda keyifli bir alan olarak İskenderunlular’ın hizmetinde olacak. Proje maliyeti 42 milyon lira


2)İSKENDERUN ŞEHİR PLANI;
Yelken kulübü deniz kenarında kafe, kütüphane, daire, üçgen iskele, kütüphane ve yaşam alanı benzeri peyzaj alanları.

3)ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE KIYI ŞERİDİ KENTSEL TASARIM PROJESİ;
Sahil kordonuna yapılacak olan “İskenderun Şehir Kütüphanesi”, farklı çizgileriyle şehrin sembol yapılarından biri olmaya talip. Şehrin kütüphane gereksinimine cevap vermekle birlikte, pek çok aktiviteyi içinde barındıracak donatılara sahip. Sergi alanları kafeleri, kitap okuma birimleri, ayrıca dijital kütüphaneye sahip bu proje İskenderunluların dünyaya açılan kapısı olacak.

4)FEYEZAN KANALI KENTSEL TASARIM PROJESİ;
FEYEZAN kanalına uzanan ceplerde oturma alanları ve yarım ay şeklinde yürüyüş yolları yapılacak.

5)SOSYAL YAŞAM MERKEZİ;
FEYEZAN kanalına yapılan yeni köprü civarına yapılacak şeffaf camlı ve köprü üstünde banklar tabi doğa ile iç içe olacak.


6)BİSİKLET ŞEHRİ;
Anıt alanından sahil şeridinden başlayacak bisiklet şeridi Feyezan kenarından Sanayi yukarısı yani takriben Sakıt’ a kadar uzanacak.


7)SEYİR NOKTALARI;
Sahile 4 ayrı noktada deniz üstüne yarım ay şeklinde yürüyüş yolu, Feyezan Kanalı bitimi ince bir iskele, Yelken kulübü sonundaki alana 2 tane ve Feyezan Kanalı stadyum ilerisine kurulacak.
8)ÇOCUK KÖYÜ;
Trafiğe kapalı ve güvenliği sağlanan sokaklarda çocukların oyun oynayacağı alanlar oluşturulacak.
9)SU KAYAĞI TESİSLERİ.
10) AKÇAY PLAJI VE SPOR TESİSLERİ;
Kafe, çay bahçesi, futbol sahası, duş yerleri, karayolu üstü yaya köprüsü, otopark, süs havuzu ve çocuk oyun alanları yapılacak.
11)SPOR KOMPLEKSİ;
Yazıcı konservatuar arkası boş alana yapılacak bu kompleks hem futbol hem de kapalı yüzme alanları olacak.
12) HERKES İÇİN SPOR;
3 ila 93 yaş aralığındaki herkes salon sporu yapacak. Şenlik, oyun ve rekreatif yarışları düzenlenecek. Yarışların ve doğru beslenme üzerine sağlıklı yaşam alanları oluşturulacak.


13)ÇANKAYA TEPESİ;
Tepeden kent manzarasına doğru inen yamaçtan şelale projesi ile çevresine restaurant, çay bahçesi ve piknik alanları oluşturulacak.
14)DENİZCİLER SEYİR TEPESİ;
Bu alana halkın hem şehir hem deniz manzarasını rahat izleyebileceği ve festival organizasyonların yapılacağı sosyal yaşam alanı oluşturulacak.
15) KADIN ETKİNLİK MERKEZİ;
Kadınların el işi yapabileceği, sebzeden örgüye kadar sosyal aktivitelerin yapılacağı alan.
16) GENÇLİK SOSYAL YAŞAM ALANI;
Şeffaf bina yapısı (camlı bina) oluşturulacak ve gençlerin bilgi beceri ve zihin beslenmelerini, okuma bilgiyasar ile hobilerin yapılacağı kültür merkezleri açılacak.
17)YAŞLILAR İÇİN HAYAT MERKEZİ;
Yaşlılara hem doğa ile iç-içe vakit geçireceği hem de sağlık açısından tetkiklerin ve temizlik bakımının yapılacağı merkez oluşturulacak .
18) EVDE BAKIM HİZMETİ
19)ENGELSİZ İSKENDERUN;
Engellilere hizmet ve rehabilitasyon merkezi, engelli çocukların yeyeneklerini farkına varabilmesi için gelişim hizmet ve atölyeleri kurulacak.
20)MUHTAR KONAKLAMA VE TAZİYE EVLERİ;


21) HER MAHALLEYE PARK;
Plastikten uzak park yerleri ve varolan parkların revizyonu yapılacak.
22) YENİ NESİL PAZAR ALANLARI;
İhtiyaç ölçekli uygun yerler pazar otoparkları ve üst çatısı güneş enerji panelleri yapılacak.
23)KÜLTÜR SOKAKLARI;
Ahşap boyama, resim, geneleksel sanat, müzik, fotoğrafçılık kursları ile sergilerin düzenleneceği sergiler yapılacak.
24)HAYVAN BARINMA MERKEZİ;
Sahipsiz hayvanların korunacağı ve hayvanseverler tespit edilerek dost edinebileceği iki katlı bina yapılacak.
25)GEZİCİ BAŞKANLIK OFİSİ;
Kent problemlerine daha hızlı çözüm üretmek ve yerinde hizmet etmek için şehrin ayrı noktalarına ofisler açılacak. Takriben 19 nokta belirlenecek.


Bir cevap yazın