Bütün ‘Savaş’ları Hatay’ın geleceği için!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile “Çalar Saat” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş’ın Türkiye ve Hatay gündemi ile alakalı önemli açıklamalarda bulunduğu programda, eşi Nazan Savaş da Lütfü Savaş tarafından Hatay’ın altyapısına yapılan önemli projelere değindi.

Diğer adayların da eşlerini davet ettiklerini ancak çeşitli nedenlerle katılamadıklarını ifade eden Küçükkaya’nın, ‘Eşinizin en olumlu ve olumsuz yanı nedir?’ şeklindeki sorusuna samimiyetle cevap veren Nazan Savaş, “En olumlu yanı insalcıl olması ve çok sabırlı olmasıdır. O çok sabırlı, ben çok sabırsız biriyim.  Aşkın gözü kör, eşimin olumsuz hiçbir yanı yok’ yanıtını vererek, programa renk kattı.

“Ülkemizi ve insanımızı çok seviyoruz”

Hatay’ın geleceği için birçok büyük projenin hayata geçirildiğini ve mezhep ile parti gözetmeksizin herkese hizmet ettiğine vurgu yapan Başkan Savaş, İktidar partisinin yüzde 82,5 oy aldığı ilçenin bile kanalizasyon ve içme suyu hatlarının Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Konuşmasının devamında HBB ve HATSU tarafından yapılan hizmetlere değinen Başkan Savaş, “Yüzde 82 buçuk oy aldıkları yere sadece bir ilçeyi söyleyeyim kanalizasyonunu ben yaptım içme suyu şebekesini ben yaptım, 25 köy yazın susuzluktan kuruyordu. Yayladağı sınırından 17Mahalleye su getirdim. Bir tanesine de kendi içinden Çetenli’den 8 tane Mahalleye su getirdim” ifadelerine yer verdi.

Yayın sırasında konuk olarak katılan HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, “4 yılda 9 tane arıtma tesisi yaptı. Bir tanesi Dünya’nın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük Biyoreaktör Mebramlı Arıtma Tesisi. Kilometrelerce alt yapı yaptı. Kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini yeniledi. Ben halk sağlığı uzmanıyım eşimde enfeksiyon hastalıkları uzmanı. Biz sağlığımızı önemsiyoruz. Hem sosyal hem ruhsal hem de fiziksel sağlığımızı önemsiyoruz. İkimizde ülkemizi ve insanımızı çok seven insanlarız. Zaten Hekim bakış açısı hiç kimseyi dışlamayan bir bakış açısıdır” dedi.

“En büyük mozaik müze oteli Hatay’da”

Program sonrası, İsmail Küçükkaya ve ekibi ile birlikte Necmi Asfuroğlu ev sahipliğinde dünyanın en önemli turizm projelerinden biri olan Müze Otel projesini gezen Savaş Çifti,  “Dünya’nın tek parça en büyük mozaiğinin sergileneceği müze otelimiz, kentimizin turizmine de büyük bir prestij kazandıracak” dedi.

Bir cevap yazın