Rövanşın adı; Hatayspor

Konuk takımın 2-0 avantajlı olduğu Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali rövanşında Hatayspor, uzun süre unutulmayacak bir maça ev sahipliği yaptı.  Hatayspor, 2-0 geriye düştüğü maçta ikinci yarıda 4 gol birden buldu ve turu geçmenin kıyısından dönerken, Galatasaray ise taraftarına korku dolu anlar yaşatarak, zor da olsa yarı finale çıkmayı başardı. Maçın 83. dakikasında Hatayspor’un attığı golde topun korner çizgisini tamamen geçip geçmediği tartışmalarının yaşandığı anlar maça damga vurdu.  Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu VAR incelemesi sonrası maçın skorunu belirleyen golü verdi: 4-2.

Hatayspor sahadan 5-2 galip ayrılsa turu atlayan taraf olacaktı. Tur için bir gole daha ihtiyacı olan Hatayspor, son dakikalarda rrakibinin çok açığını aradı ancak, sarı kırmızılılar hata yapmadı.

Maçta, bordo beyazlı takıma Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı ve Sebahat Özgürsoy Çelik, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve çok sayıda taraftar destek verdi.

Maçtan önemli anlar

* Hatayspor 8. dakikada etkili geldi. Mirkan’ın şutu direkten döndü. 

* Galatasaray, 21. dakikada Muğdat’ın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu golden sonra VAR’a gitti. Emre Taşdemir’in golden önce topu elle alıp almadığını kontrol etti. Hakem VAR incelemesi sonrası golü geçerli saydı. 

* 26. dakikada Hatayspor’da Kubilay’ın sert şutu kaleyi bulmadı.

* Dakikalar 34’ü gösterdiğinde ise Hatayspor’da Gökhan Karadeniz’in şutu kaleci İsmail’de kaldı.

* İlk yarı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

* 52. dakikada Hatayspor, Caner ile tehlikeli geldi. Caner’in şutunu kaleci İsmail çıkardı.

* 53. dakikada Emre Taşdemir’in ortasında Emre Akbaba kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Skoru 2-0’a getirdi. 

* 59. dakikada Hatayspor aradaki farkı 1’e indirdi. Penaltı kazanan Hatayspor’da Gökhan Karadeniz topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.

* 70. dakikada Hatayspor bir penaltı daha kazandı. Gökhan Karadeniz topu yine ağlara göndererek maçta durumu 2-2 yaptı. 

* 75. dakikada Hatayspor’da defans ve kalecinin anlaşmazlığında Muğdat Çelik, topu boş kaleye topu ağlara gönderemedi. 

* 79. dakikada Hatayspor, Mirkan’ın attığı golle Galatasaray karşısında 3-2 öne geçti. 


 * 83. dakikada Hatayspor 4. golü buldu. Ancak hakem golü top dışarıdan geldi diyerek iptal etti. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR’a gitti. VAR kararı sonrası hakem golü verdi ve Hatayspor, Galatasaray karşısında 4-2 öne geçti. 

*90+6. dakikada Onyekuru’nun golü ofsayta takıldı. 

Karşılaşma Hatayspor’un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi. Ancak turu atlayan Galatasaray oldu. 

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Önder Yılmaz

Hatayspor: Ömer Alıcı, Yasin Güreler, Soner Örnek, Mehmet Tayfun Dingil, Sadi Karaduman, Maiga (Dk. 46 Diallo), Kubilay Sönmez (Dk. 61 Nimaga), Selim Ilgaz, Gökhan Karadeniz, Korkishko (Dk. 46 Caner Hüseyin Bağ), Mirkan Aydın

Galatasaray: İsmail Çipe, Mariano, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Emre Taşdemir (Dk. 66 Ömer Bayram), Selçuk İnan, Donk, Sinan Gümüş, Emre Akbaba, Yunus Akgün (Dk. 83 Gökay Güney), Muğdat Çelik (Dk. 76 Onyekuru)

Goller: Dk. 21 Muğdat Çelik, Dk. 53 Emre Akbaba (Galatasaray), Dk. 59 ve 72 (Penaltılardan) Gökhan Karadeniz, Dk. 79 Mirkan Aydın, Dk. 87 İsmail Çipe (Kendi kalesine) (Hatayspor)

Bir cevap yazın