Hem kraliçe, hem ‘Şampiyon’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatları doğrultusunda Hatay’a gelerek bölgedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek, ekonominin nabzını tutan heyet Şampiyon Filtre’yi ziyaret etti.

Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Ömer Lütfi Genç, Dış Ticaret uzmanları Halil Madazlı, Erdem Karaman, Ece Çalışkan ve İskenderun Gümrük Müdür Yardımcısı Ahmet Bıyıklı’nın katılımıyla İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şampiyon Filtre’yi ziyaret eden bakanlık uzmanlarını Şampiyon Filtre Genel Müdürü, aynı zamanda İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Yılmaz karşıladı.

Heyete bölgenin ekonomik yapısı ve işletme ile ilgili genel bilgiler veren Yılmaz, İskenderun’un filtre sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, “Yurt içi ve yurt dışına filtre üretimlerimiz devam ediyor. Dolar da yaşanan dalgalanmalar nedeniyle zorluklar yaşıyoruz. Bölge ekonomisine iş ve istihdam olarak katma değer sağlıyoruz. TOBB ve Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı teşviklerden yararlanıyoruz. Bu bağlamda destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Sizlerin Ankara’dan gelerek bizlerin sorunlarını dinlemesi, çözüm yolları araması ve bu sorunları Bakanlık düzeyine iletecek olmanız bizler için bir avantaj diye düşünüyoruz ve ziyaretleriniz bizleri dolayısıyla memnun etmiştir” dedi.

İşletmelerin, Ticaret Bakanlığı ile ilgili talep ve isteklerini öğrenmek amacıyla İskenderun’a geldiklerini belirten Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Ömer Lütfi Genç, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın talimatları doğrultusunda Hatay’a geldik. Ziyaretlerimiz kapsamında işletmelerimizi gezerek taleplerini dinliyoruz. İşletmelerde yaşanan zorluklar ve sıkıntılarınızı yerinde görmek en yetkili kişilerle bire bir görüşüp bu sorunları Bakanımıza iletmek üzere buradayız. Bu tür ziyaretler işletmelerimizin motivasyonunu da arttırdığını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın