‘Gelişim’in doktorları, geleceğin doktorunu iyileştirdi

İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk, doğuştan kalp rahatsızlığı olan 22 yaşındaki tıp öğrencisi Hala Saibaa’nın, göğüs kafesini açmadan gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla sağlığına kavuşmasını sağladı.

Beş santimlik kesiyle gerçekleştirdikleri ameliyatla hayatı kurtulan Hala Saibaa, ameliyattan üç gün sonra taburcu oldu.

Gerçekleştirdikleri minimal invaziv yöntem sayesinde, hastanın daha çabuk toparlandığını ifade eden Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Doğuştan kalp hastalığı bulunan Hala Saibaa’nın ameliyatını minimal invaziv yöntemle gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz küçük kesili cerrahiyle, hastalar daha çabuk iyileşiyor ve yara izi neredeyse kalmıyor” açıklamasında bulundu.

Sağlığına kavuşan Hala Saibaa, ameliyat öncesi korktuğunu, ancak şuan hiçbir sıkıntısının bulunmadığını ifade ederek, “Kalp rahatsızlığım nedeniyle kontrole gelmiştim. Doktorum ameliyat olmamı önerdi.  Kendilerine güvendim ve ameliyat oldum. Şuan sağlığım yerinde ve ağrım yok. Doktorlarım Murat Bey, İsmail Bey ve tüm sağlık personeline çok teşekkür ediyorum. Kendimi şanslı hissediyorum. Umarım ben de kendileri gibi iyi doktor olabilirim” dedi.

Bir cevap yazın