Bu proje eğitimdeki engeller aşılsın diye!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi’ kapsamında Hatay’a gönderilen materyalleri teslim aldı.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim-öğretim sürecinde materyal kullanılmasının, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan desteklediğini ve öğretimi yapılan konuların somutlaştırılmasını sağladığı ifade eden Karahan, bir tır dolusu materyalin kentteki çeşitli okullara dağıtılacağını ifade etti.

Eğitim materyalinin, özel eğitim alanın olmazsa olmaz bir parçası olduğu belirtilen Kemal Karahan, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ düşüncesiyle yola çıkılarak, hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları, özel eğitim ilk, ortaokulları, özel eğitim uygulama okulları ile görme ve işitme engelliler okulları için öğretim materyalleri üretim çalışmaları 2018 yılında başlamıştır. Söz konusu materyallerin üretimi tamamlanmış ve ihtiyaç olan okullarımıza dağıtılmak üzere teslim alınmıştır. Bu kapsamda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim-öğretim sürecinde materyal kullanılması, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan destekler. Materyaller, öğrencilerin matematik, bilimsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi alanlarda becerilerin kazandırılmasına yönelik olarak hazırlanmıştır” dedi.

Bir cevap yazın