Dünya Şampiyonası’na Ay – Yıldız imzasını atan İskenderunlu

Antalya’da 68 ülkeden yaklaşık 400 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’na rakiplerini eleyerek zirveye yerleşen Türk Mili Takımı’nın İskenderunlu Antrenörü Mehmet Korhan, yaşadığı gururu anlattı.

1984 yılından beri İskenderun’da Özşampiyonlar Taekwondo Spor Kulübü antrenörlüğü yapan ve sayısız sporcu yetiştiren Korhan, takım halinde Dünya Şampiyonluğunu elde ederek inanılmaz bir başarıya imza atan Türk Mili Takımı’nın sporcuları başta olmak üzere, başarıya katkı sunan bütün ekibini tebrik etti.

Türkiye’ye yakışır bir sonuç almasının haklı gururunu yaşadığını ifade eden Korhan, ‘Başarılarımızın ardı arkası kesilmeyecek” derken,  yeni başarıların da yakında olduğu mesajını verdi.

Türk Milli Takımı’nın antrenörlüğünü üstlenmenin yanında, takımda başarılı sporcu olma hedefiyle yetiştirdiği iki sporcusunun da olmasının gururunu ikiye katladığını anlatan Korhan, “Ülkemize yakışır bir sonuç aldığımız için çok mutluyum. Bu dünya şampiyonluğunun ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Hatay’dan da iki sporcumuzun yarıştığı ve bir sporcumuzun Dünya üçüncüsü, diğer sporcumuzun da Dünya beşincisi olduğu Türk Milli Takımımız takım halinde Dünya şampiyonu olması hem camiamızda, hem ülkemizde, hem de ilimizde büyük bir sevinç yarattı. Türkiye’de Taekwondo sporu artık çok üst düzeyde yapılıyor ve her müsabakada Türk Milli Takımımızın hedefi Dünya şampiyonluğudur. Türkiye’de çok kaliteli antrenör arkadaşlarımız var ve bütün arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getirince de bununla beraber başarı da kaçınılmaz oluyor. Ülke olarak daha çok Dünya şampiyonlukları elde edeceğimizden eminim” dedi.

Bir cevap yazın