İşte Medeniyetler Kenti’nin EXPO 2021 Cennet Bahçesi

2021’de ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla EXPO’ya ev sahipliği yapacak olan kardeşlik, barış, hoşgörü ve gastronomi kenti Hatay’da hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, EXPO fikir projesi üzerinde değerlendirmeler başladı. 3 bin değişik bitki türü, 800 adet tıbbi ve aromatik bitki çeşidi ve 300 endemik bitkinin ve binbir çeşit fidanın yetiştiği dünyanın en verimli topraklarının bulunduğu Hatay’ı tamamen bir açık botanik parkına dönüştürecek olan EXPO ile ilgili gelinen son duruma değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, projenin 15 Şubat gibi tamamlanacağını ve kısa sürede yapım sürecine geçileceğini müjdeledi.

Antakya ve Defne arasındaki Kisecik’te 200 dönüm, İskenderun – Belen ve Arsuz ilçelerinin ortasında kalan 175 dönümde kurulacak olan cennet bahçelerinin dünya standartlarında hazırlanacağını ifade eden Başkan Savaş, “EXPO projesi 15 Şubat gibi bitecek. Finans arayışlarımız var baya da bir yol aldık. Kısmet olursa bu yazdan itibaren inşaatlara başlayıp 1,5 yılda bitirmek istiyoruz. Yani 2021’in başlarında EXPO’yu bitirip; 3-4 ay kullanıp daha sonra da açılış yapmak istiyoruz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ve beraberindeki heyet EXPO Projesi’nin son durumunu HASİAD’la paylaştı.

Bir cevap yazın