Hem fırtına, hem de baraj alarmı!

Hatay Valiliği, meteorolojik veriler neticesinde Tahtaköprü Barajı’ndaki suyun tahliye edileceğini duyurdu. Valilik, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı kapsamında 06-07 Şubat 2019 tarihinden itibaren yüksek miktarda yağışlı periyoda girileceği tahmin edildiğinden Tahtaköprü Barajı’nın sıhati ve güvenliğinin sağlanabilmesi sebebi ile suyun tahliye edilmesinin gerekli olduğunu açıkladı.

Baraj suyu tahliye edilecek

Baraj kapaklarının açılacak olması dolayısıyla, suyun bırakılacağı güzergah üzerindeki vatandaşların gerekli tedbiri almaları gerektiği belirtilen Valilik açıklaması şöyle; “Meteorolojik veriler neticesinde; Şube Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan ve yoğun yağışlar sebebi ile tahmin edilen tarihten önce dolan Tahtaköprü Barajının sıhati ve güvenliğinin sağlanabilmesi sebebi ile suyun tahliye edilmesi elzem hale gelmiştir. Bu yağışlı periyodun sıkıntısız atlatılabilmesi için Tahtaköprü Barajından su bırakılacağı ve kanal güzergahı üzerinde bulunan gerekli yerleşim yerlerinde vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

8 ilçeye fırtına uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve Hatay Valiliği tarafından da duyurusu yapılan kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısında da, “Bugünden itibaren Hatay merkez ve batı ilçelerinde (İskenderun, Erzin, Dörtyol, Arsuz, Payas, Belen, Yayladağ ve  Samandağ) kuvvetlenecek rüzgarın doğulu yönlerden aralıklarla kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa, zaman zaman 90 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 08.02.2019 Cuma sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Bir cevap yazın