Son başvuru; 1 Mart

Kırsal Kalkınma Destekleri Bireysel Sulama Hibeleri ile ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bireysel Sulama Hibe başvuruları 01 Mart 2019 tarihine kadar Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılabilecek.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre programın yatırım konuları  Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması ve Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması olarak belirlendi.

Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alımı tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Referans fiyatların esas alınması şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000 TL’yi geçemeyecek ve mal alım bedelinin, bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanacak. . Başvuru bütçeleri hazırlanırken KDV hariç hazırlanacak.

Başvurular, 1 Mart 2019 günü mesai bitimine kadar Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacak. Proje için bilgi almak isteyen yatırımcılar İl Müdürlüğü Proje yürütme birimine müracaat ederek ihtiyaç duyulan bilgileri alabilecekler.

Bir cevap yazın