Bakın, Arsuz’un toprağını kimler daha da bereketlendirmiş!

Niğde’de bir dinlenme tesisinde park halindeki aracı kaçırarak, bagajındaki yaklaşık 1,5 milyon liranın çalınmasıyla ilgili İskenderun ve Arsuz’da gözaltına alınan 8 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Ekipler, çeşitli adreslerde yaptıkları aramalarda taklit anahtar kullanılarak kaçırıldığı belirlenen otomobildeki soygunu firmanın 3 yıllık özel şoförü E.Ş, ağabeyi H.Ş. ve arkadaşları M.Ç.’nin gerçekleştirdiğini tespit etti.  Kaçırılan aracın bagajındaki paranın 1 milyon 336 bin lirasını dün Arsuz’da toprağa gömülü halde bulan ekipler, tutuklanan M.Ç’nin, teyzesinin kızı S.P. adına 34 bin liraya satın aldığı araca da el koyarken, zanlıların 112 bin lirayla da borçlarını ödediği öne sürüldü.

Olay, 27 Ocak Pazar günü meydana geldi. Çalıştıkları şirkete ait otomobille Mersin’den Ankara’ya giden sürücü E.Ş. ve yanındaki şirket şoförlerinden M.Ö, Ulukışla ilçesindeki dinlenme tesisinde mola verdikleri yerde aracı park ettikleri yerde bulamayınca sürücü, bagajında 1 milyon 482 bin lira olan otomobilinin çalındığını polis ekiplerine bildirmişti.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesince oluşturulan “özel ekip”, güvenlik kamerası kayıtlarından otomobili, kendisini takip eden bir araçtaki kişinin çaldığını ve Ankara istikametine doğru hareket ettiğini tespit ederek çalınan aracı dinlenme tesisinin yaklaşık 500 metre uzağında terk edilmiş halde bulmuştu.

Takip eden aracın sürücüsünün H.Ş, otomobili çalan kişinin ise M.Ç. olduğunu belirleyen özel ekip, H.Ş ve M.Ç. ile T.Ş, A.Ş, İ.Ş, E.Ş’yi İskenderun ve Arsuz’da gözaltına aldı. Olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla şirkette makam şoförü olarak görev yapan sürücü E.Ş. ve yanındaki M.Ö. de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 2’si emniyetten, 3’ü ise Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle Ulukışla Adliyesine sevk edilen firmanın 3 yıllık özel şoförü E.Ş, ağabeyi H.Ş. ve arkadaşları M.Ç, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Bir cevap yazın