Bu kez çocukların kahramanı oldular!

İl genelinde afet ve acil durum müdahalede ilk akla gelen Hatay AFAD, bu kez Amik Ovası’ndaki su baskınından etkilenen çocukların yüzünü güldürerek, toplumsal olaylara duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Hatay AFAD Gönüllülerinin katkısı ve Aşağıoba İlköğretim Okulu işbirliği ile Aşağıoba Mahallesinde su baskınından etkilenen çocukların moral ve motivasyonunun  arttırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, hayat kurtaran kahramanlar bu kez çocuklarla birlikte çocuk olarak, afet mağduru çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.  

Yarıyıl tatili olması dolayısıyla Aşağıoba İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte; birbirinden keyifli aktivitelerle harika bir gün geçiren çocuklar, insan sağlığına zarar vermeyen boya ile yüzlerinin boyanmasının ardından palyaço eşliğinde gevşeme egzersizleri, çuval yarışı, ip çekme, balon şişirme ve koşu yarışmaları ile bir arada yaşamanın güzelliklerini fark etti.

Çocuklara unutulmayacak bir tatil günü yaşatmayı amaçlayan Hatay AFAD Gönüllüleri çocuklara eğlenceli oyunların yanısıra afetlere hazırlıklı olmaları amacıyla “Çök-Kapan-Tutun” hareketide gösterildi.

Çocuklar için birçok eğlenceli sürprizin hazırlandığı etkinlikte, onlarla birlikte vakit geçiren gönüllüler çocuklara şeker dağıtmanın ardından çekilen selfie fotoğrafı ile etkinliği sonlandırırken, çocukların yüzlerindeki mutluluk ve AFAD gönüllülerine gösterdikleri sevgi seli görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın