Defne ve Arsuz adayı açıklandı

Yerel seçim öncesi halkla buluşmak amacıyla Hatay’a gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Hatay il başkanlığı ve Defne ilçe binalarının açılışını yaptı. DSP Lideri Aksakal, açılışların yanısıra Defne Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Mehmet Güzelyurt ve Arsuz Belediye Başkan adayı Doktor Cafer Özenir’i de tanıttı.

Hatay’ın barışı ve kardeşliği için beyaz güvercinlerin uçurulduğu açılış törenlerinde Genel Başkan Önder Aksakal, “Parti olarak 31 Mart seçimlerine giderken sahte ittifakları reddediyoruz ve kendi adaylarımızı çıkarıyoruz” dedi.

Bugüne kadar yapılan yanlışların düzeltileceği tek yerin sandık olduğunu anlatan Aksakal, “Görev, halkın kendisine düşmektedir. Biz inanıyoruz ki Türk milleti bu kötü gidişi mutlaka önleyecektir. DSP olarak halkın ve ülkenin dara düştüğü her dönemde sorumluluk üstlendik ve yine üstleneceğiz. Parti olarak 31 Mart seçimlerine giderken sahte ittifakları reddediyoruz ve kendi adaylarımızı çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

” Yağma yok! DSP var”

Aksakal, “Cumhur İttifakı” ve AK Parti’nin politikalarını da eleştirerek, “Bölgesel yeni yapılanma projesinin olumsuz sonuçlarını daha ilk günden itibaren yaşamaya başlayan Hatay’lı yurttaşlarımız bütün bu anlattıklarımızı daha da etkin şekilde içi içe yaşamaktadırlar. Hataylı kardeşlerimiz AKP’nin yarattığı ekonomik bunalımlar yetmiyormuş gibi üzerine bir de güvenlik sorunlarını da yaşaya gelmektedir. Güvenlik konusundaki sıkıntıları sadece yaşamsal tehdit değil aynı zamanda iş güvenliği ve çalışma güvenliğini de kaybetmiş durumdadırlar. Komşumuz Suriye’deki iç karışıklıklar sonucunda yaşanan yoğun sığınmacı akını, AKP’nin uyguladığı yanlış politikaların da katkısıyla burada hayatı olumsuz yönde etkilemiştir. Yerli halkın başta sağlık hizmetleri olmak üzere birçok kamusal hizmetten yeterince ve gerektiği ölçüde yararlanamaz hale geldiği, deyimi yerindeyse kendi vatanında ikinci sınıf vatandaş konumunda bırakıldığı artık yadsınmaz bir gerçektir. Şimdi önümüze bir fırsat geldi. Yerel seçimler bu badirelerden kurutuluşun ilk adımı olacak. Başta belediyelerimiz olmak üzere devletin bütün kademelerinde talanı, peşkeşi, kayırmayı ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağız. Bunu ancak Demokratik Solcular yapabilir. Şeffaf bir yönetim, halkın katılımcılığını en üst düzeyde gerçekleştiren bir iradeyle doğanın her türlü kaynaklarının, doğal yaşamı bozmadan en etkin şekilde faydaya dönüştürebilen, kendi enerjisini kendi üretebilen, kendi bölgesinde kendine yetebilen, kardeşçe bir ortamda sağlık, huzur ve mutluluk dolu yürekleriyle, sevgi dolu insanlar dönemini başlatıyoruz. CUMHURİYETKENT “umudun projesi” ile, geleceğin sevgi odaklı, ışıklı, halkçı, hümanist kentler dönemini başlatıyoruz. CUMHURİYET KENTLERİ, geleceğin medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır! Dolayısıyla; Yağma yok! DSP var” diyerek, DSP’nin hedeflerinden bahsetti.

Bir cevap yazın