Lütfü Savaş’ın uyarıları yalan değilmiş!

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Suriyeliler’in oy kullanması yönünde büyük hazırlıkların olduğuna aylardan bu yana dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yalancılıkla suçlamıştı. Dün gece saatlerinde CHP Hatay İl Yönetimi ve milletvekilleri, Yayladağı’daki Suriyeli vatandaşların seçmen gösterilmesi yönündeki çalışmalara anında müdahale etti. Hatay’da, Suriyeli vatandaşların seçmen yapılması girişimleri bir kez daha kafaları karıştırdı.

CHP Hatay İl Başkanı Hali İbrahim Özgün, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin ile CHP Parti Meclisi(PM) Üyesi Gülçin Erdem Timur yaptıkları açıklamalarda konunun ciddiyetine bir kez daha işaret ederek, Suriyeli vatandaşların oy kullandırılmaları yönündeki çabalara sert tepki gösterdi.

CHP Hatay İl Başkanı Hali İbrahim Özgün:

“YSK’nın genelgesine göre ilçe seçim kurullarında listeye seçmen olarak kaydolma 17 Ocak saat 17.00 itibariyle sona ermiştir. Buna rağmen gece saatlerinde Suriyeliler AKP’li Yayladağı Belediyesi otobüsleriyle Yayladağı Hükümet Konağındaki ilce seçim kuruluna taşındı. Gerekli itirazları yaptık ve Suriyeli seçmen kaydının iptalini sağladık. Biz sadece hukuku savunduk. Seçim güvenliği kırmızı çizgimiz! Görevini kötüye kullananlar hesabını verecek.”

CHP PM Üyesi Gülçin Erdem Timur:

“2014 yerel seçimlerinde Hatay’da CHP’nin adayı Lütfü Savaş kazanırsa, Suriye bayrağı dikecek diyenler, şimdi Suriyeliler’in oyuna güveniyor ama Hatay halkı buna izin vermeyecek.”



CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur:

“Yayladağı ilçemizde usulsüz şekilde Suriyeli seçmen kaydı yapılmaya çalışılmıştır. Yayladağı’na geçerek, kaymakam ile görüştük. Saat 17.00’den sonra yapılan Suriyeli seçmen kayıtlarının iptalini sağladık. Yerel seçimlere gölge düşmesin. Hataylı hemşerilerimizin sandıktaki iradesini Suriyeliler’in iradesine teslim eden zihniyet 31 Martta kazanamayacak. Hatay’ın geleceğini, Hataylılar’ın hoşgörüsüne, sevgisine, kardeşlik bağlarına inanan ve gönül köprüleri kuranlar kazanacaktır.”



CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin:

“AKP’li Yayladağı Belediyesi belediye otobüsleriyle Suriyelileri getirip Hükümet Konağı’nda ilçe seçim kurulunda seçmen olarak kaydettiriyor. Kayıt olma süresi 17.00’de dolmasına rağmen!!! Ne yaparsanız yapın; hakkını gasp ettiğiniz bu millet, hukuksuzluğunuzu da sizi de sandığa gömecek.”

Bir cevap yazın