Eyvahhh! Baraj kapakları açıldı

Hatay’da da etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle doluluk oranına ulaşan Afrin 18 Mart Barajı’nın da kapakları açıldı. Tahtaköprü Barajı’nın kapaklarınının açılmasının ardından Karasu Deresi’nin de taşmasıyla sular altında kalan Amik Ovası’nda, Afrin 18 Mart Barajı’nın da kapaklarının açılmasıyla ovadaki su seviyesi daha da yükseldi. AFAD başkanlığında bölgede kriz masası kuruldu. Yükselen su seviyesi nedeniyle Kırıkhan’a bağlı Kazkeli ile merkez Antakya ilçesine bağlı Aşağıoba Mahallelerinde birçok evi su bastı.

Yardıma Kızılay koştu

Türk Kızılayı, taşkından etkilenen Aşağıoba Köyü’ne yardım eli uzatarak, evleri sular altında kalan vatandaşlara sıcak yemek dağıttı. 5 gün boyunca günde 3 öğün yemek dağıtacak olan Kızılay, ayrıca 500 battaniye 200 gıda kolisi dağıtmayı planladı.

Hatay Valiliği uyarmıştı

Hatay Valiliği daha önce yükselen suyun düşürülmesi amacıyla kontrollü bir şekilde su tahliyesine başlandığını açıklamış, Reyhanlı, Kumlu ve Antakya sınırlarında geçen Afrin Çayı yatağının geçtiği mahallelerde ikamet eden vatandaşları sel ve taşkın risklerine karşı uyarmıştı.

Bir cevap yazın