Yılın belediye başkanı, yeni projelerini açıklayacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye başkanlığı görev süresince Hatay için yaptığı hizmetleri ve yapacağı yeni projeleri pazartesi günü saat 16.00’da HATMEK’te düzenleyeceği bir lansman toplantısı ile kamuoyuna duyuracağını açıkladı. Tarih, kültür ve medeniyet şehri Hatay’ın bu değerleriyle birlikte artık spor kenti ve gastronomi kenti olarak da anıldığını, EXPO’nun yapılmasıyla EXPO şehri, HADO’nun da hayata geçmesiyle ticaret kenti olarak da anılacağını ifade eden Başkan Savaş, belediyeciliğin sadece altyapı ve üst yapı yapmak olmadığına vurgu yaptı. 

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği yılın belediye başkanları ödül töreninde bir kez daha yılın belediye başkanı ödülünü Hatay’a getireceği müjdesini veren Başkan Savaş, ödülünü Hataylılar adına cuma günü gerçekleşecek olan törenle alacağını da vurguladı.

Tek amacım; Huzurlu bir Hatay”

Hatay’ın huzurunu kaçırmaya çalışan birçok unsur olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, vatandaşları bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaya davet ederek, “Biz bu coğrafyada huzurun daim olmasını istiyoruz. Bu coğrafyada birbirimize daha çok sarılmamız, şehrimize sahip çıkmamız lazım. Gelecek güzel günleri birlikte yakalamamız, hedeflerimize birlikte yürümemiz lazım. Seçimler gelir gider ama biz; torunlarımıza ve çocuklarımıza yaşanabiliyor, huzurlu, ekonomik refahı yüksek bir şehir ve ülke bırakalım istiyoruz. Tek amacımız da bu.. Bu nedenle huzurumuzu bozmak isteyenlere bugüne kadar nasılsa, bundan sonra da aynı şekilde fırsat vermeyeceğiz” dedi.

“Adaylar ay sonunda netleşebilir”

Yerel seçimlerin adil bir şekilde, huzur ikliminde gerçekleştirilmesi ve çirkinleşmeden, çirkinleştirilmeden sonuçlanmasını temenni eden Başkan Savaş, herkesi hoşgörü ortamında oy kullanma hakkını kullanmaya davet etti.

Defne, Samandağ ve Arsuz belediye başkan adaylarının ay sonuna doğru açıklanabileceğini ifade eden Başkan Savaş, “Hem millet ittifakının hem de cumhur ittifakının olduğu çok önemli bir seçime giriyoruz. İttifakın kurmayları istişare ediyor. Hangi ilçede hangi ilçenin adayı çıkacak belli değil. Defne, Samandağ ve Arsuz dışındaki ilçelerde ittifak olabilir. Adayların ay sonuna doğru netleşeceğini umuyorum. 60 günlük bir süre adayların kendilerini anlatmaları için yeterli bir süre olacaktır. Benim bu konuda avantajım var, 5 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyorum, insanlarımızla sık sık bir araya geliyorum. En çok çalışan kendisini en çok ve doğru bir şekilde ifade eden bu seçimi kazanacaktır. İnsanlar oy verirken adayın kalitesine, vizyonuna, mantalitesine, birikimlerine ve ayak izlerine bakacaktır. Bu nedenle tanınmak önemlidir. Rakip adaylarda, devletin ve hükümetin gücü var, ekonomik güçleri bize göre çok fazla ve daha organizeler, onların da bu şekilde avantajları var” dedi.

“İskenderun adayı henüz belli değil”

CHP İskenderun adayının belli olmadığını ve seçim yarışını kazanmak için yetkililerin yoğun mesai harcadığını ifade eden Başkan Savaş, “CHP’deki arkadaşlarımıza kırılma yaşanmaması için partiye küsmemelerini söylüyorum. ‘Ben aday olmadım’ diyerek bir kenara çekilip küsmek doğru değil. Aday gösterilseler de gösterilmeseler de kendi değerleri çerçevesinde her noktada hizmet edebilirler” dedi.

“Mutlaka sandığa gidin”

Seçimde, vatandaşlara ‘Mutlaka sandığa gidin’ çağrısı yapan Başkan Savaş, “Demokrasi sandıkta tesis ediliyor. Sandıktan çıkan halkın iradesidir. Eğer halk değişiklik, ekonomik refah ve huzur istiyorsa, sandığa gidip oy vererek sorumluluk almalı. Bunu yaparsanız hem vatandaşlık görevinizi yerine getirmiş olursunuz hem de demokrasinin tecellisine katkı sağlamış olursunuz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın