Türk ve Suriyeli öğrenciler sosyal uyum için birarada

İskenderun Gençlik Merkezi ile Teknokent Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Sosyal Uyum Projesi’nin ilk aşaması sinema etkinliğiyle başladı. İskenderun Gençlik Merkezi’nde eğitim gören mülteci kız öğrencileri ile Teknokent Koleji Okulu’nun kız öğrencilerinin katılımıyla Gençlik Merkezi’nde sinema gösterimi ile başlayan program daha sonra, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin verdiği konserle devam etti.

Akran öğrencilerin pasta keserek eğlendiği etkinlikte, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile Teknokent Koleji kurucularından Emrullah Avcı birbirlerine hediye takdiminde bulundu.

‘Sosyal Uyum Projesi’nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Gençlik Merkezimiz her zaman mülteci genç ve çocuklarımıza kapısını açmış bir kurumdur. Onların ülkemize uyum sağlaması açısından elimizden geleni yaptığımızı düşünüyor ve bu uğurda çalışmaktan asla geri durmuyoruz. Bu anlamda programımıza destek veren başta Rektörümüz Türkay Dereli olmak üzere, ISTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerine, Teknokent Koleji öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın