Emlakçılar, yeniden ‘Zeki Şanlı’ dedi

İskenderun Emlakçılar Derneği 6. Olağan Genel Kurulu, Karaağaç Mikado Restoran’da yapıldı.

Zeki Şanlı başkanlığında Mahir Tınaztepe, Serdar Sarıkaya, Murat Uçar ve Necdet Arslan’ın güven tazeleyerek yeniden göreve getirildiği genel kurulda, mesleki sorunlar ve çözümleri masaya yatırıldı.

Başkan Zeki Şanlı, mesleğin itibarının sağlanması ve derneğin kurumsal bir kimliğe kavuşması için çalışmalarının sürdüğünü, sektörü dünya ölçeklerinde takip ederek, değişimleri ve yenilikleri görerek anlamak zorunda olduklarını söyledi.

“Emlakçılığa kimlik kazandırdık”

Emlakçıları, ‘ayakçı’ olarak tabir edilen fırsatçılara karşı topyekûn mücadeleye davet eden Başkan Şanlı, “Derneğimiz; öncelikle resmi çalışanları yani vergi dairesine kayıtlı mükelleflerin bir araya toplanmasını sağlamakla birlikte üyeler arası her türlü yardımlaşma ve kaynaşma zeminini tesis edecek bir anlayışı gütmüştür. Bugüne kadar yapılmayanları yapmaya, toplum içerisinde bizlerde varız demeye ve sesimizi duyurmaya çalıştık. Kendimize bir kimlik kazandırmaya, yerle bir olan güveni tesis etmeye gayret gösterdik. Bir masa, bir kasa, dört sandalye anlayışını mümkün olduğunca ortadan kaldırdık. Daha medeni, daha oturaklı ve daha önemlisi güven veren bir çalışma anlayışına yöneldik hem de yönlendirdik. Bu yöndeki gelişim, ilerisi için sektör adına kuvvetli ölçülerde umut verici bir gelişmedir. Bütün toplantılarımızda ayakçı olarak tabir ettiğimiz insanların bize verdikleri zararları dile getirdik. Halen ayakçılara kapılarını açan varsa bilsinler ki hem sektöre hem de bizzat kendilerine en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Tüm üyeler olarak bunun bilinci içerisinde olduğunu ümit ederek gerekli tavırlarda ve kararlılıkta topyekûn hareket edilmesi hepimizin menfaatine olacaktır” dedi.

“Derneğe kayıt olun”

Emlak sektöründe yön belirleyen bir güç olmak için yapılması gerekenlere de değinen İskenderun Emlakçılar Derneği Başkanı Zeki Şanlı, ‘Derneğimiz gönüllülük esasına dayalı bir kuruluştur. Sivil toplum bilincini sindirmiş ve gerekliliğinin farkında olan arkadaşların iradesi ile arzulanan hedeflere ulaşılabilir. İşte o zaman bu memlekette emlağın yönünü belirleyen bir güç oluruz. Sesimizi en ücra köşelere kadar duyurabiliriz. Aklımızı, hırslarımız ve duygularımızın önüne koymadıkça amaçlanan hedefe gelmemiz mümkün değildir. Bu genel kurul sonrasında daha güçlü olmak adına tüm üyelerimiz referans olabilecekleri vergiye kayıtlı ama derneğe kayıtlı olmayan meslektaşlarımızı elinden tuttuğu gibi derneğe getirmelidir. Gücümüze güç kattığımız zaman tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde varlığımız tam anlamıyla tescillenmiş olacaktır. Üyeler arası hak hukuk anlayışı daha iyi ölçülerde tecelli edecektir. Dağınıklıklara ve kopukluklara hep birlikte son vermek durumundayız. Sektörü dünya ölçeklerinde takip etmek, değişimleri ve yenilikleri görmek anlamak zorundayız. Teknolojinin nimetlerinden mümkün olduğunca faydalanmak ve kazanca dönüştürmekten geri kalmamalıyız. Yaptığımız işin dünya sıralamalarında en üst seviyede saygınlığı olan ve bu yönde kabul gören bir meslek türü olduğunu unutmamalıyız. Bu yüzden gerek bireysel gerekse bir sivil toplum kuruluşu olarak bu tespitin hakkını sonuna kadar vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın