Denizde fırtına, karada yağmur var!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparken, denizlerde de fırtına beklendiğini duyurdu.

Hava durumu verilerine göre Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde görülmesi beklenen sağanak yağışların bu gece yarısından itibaren yer yer kuvvetli olması beklendiği belirtilirken, şiddetli yağışın ani sele yol açabileceği vurgulanarak vatandaşlardan yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Hatay’ın genelinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı olacağı, yağışların ise gece saatlerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtilirken, Akdeniz’e ait meteorolojik uyarıda da şu ifadelere yer verildi: “Akdeniz’de rüzgarın 15.01.2019 Salı günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, gece saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75- 90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 17.01.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Bir cevap yazın