Medeniyetin kalbinde Yargıtay Heyeti’ne konserli gala!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yargıtay’ın 150. Yıldönümünde, Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere Hatay’da bulunan Yargıtay Başkanları için düzenlenen gala yemeğine katıldı. 

Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen akşam yemeğine onur konuğu olarak katılan Vali Doğan ve eşi, Gülden Gülizar Doğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Üyesi Mehmet Durgun, Yargıtay 20’inci Ceza Kurulu Başkanı ve Yargıtay Başkanlar Kurulu Üyesi Hataylı hemşerimiz İlmettin Köklü ile Yargıtay Daire Başkanlarından oluşan heyetin yanısıra geceye Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin , İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve eşleri katıldı.

Vali Doğan, yemeğe katılan heyetle birlikte daha sonra aynı otelde düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu konserine katıldı.

“Hatay’ı tercih etmenizden mutluyuz”

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyeti Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Doğan, “İlimizi ziyaret ederek iki günlük Başkanlar Kurulu Toplantı programınızı yapmak için Hatay’ı tercih etmeniz ve sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. İlimizin tanıtımı için ciddi anlamda katkı sağladınız. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından “ Gastronomi Yılı” olarak ilan edildi. Gastronomi denilince de akla komşu ilimiz Gaziantep’le birlikte Hatay’ımız gündeme gelmektedir. Umarım bu iki günlük süre içerisinde bu lezzetleri tatma imkanı bulmuşsunuzdur. Ben tekrardan Sayın Yargıtay Başkanımıza zatı alileri başta olmak üzere tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum” dedi

“Gastronomi şehrini çok beğendik”

Yargıtay Başkanı Cirit ise, Hatay’da çok iyi ağırlandıklarını belirterek, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantımızı bu yıl tarih ve kültür şehri, doğal güzellikleriyle tanınan medeniyetlerin buluştuğu gastronomi şehri Hatay’da gerçekleştirdik. Burada çok iyi bir şekilde ağırlanarak güzel iki gün geçirdik“ dedi.


Medeniyetler Korosu mest etti

Üç semavi dinin mensubu olan farklı meslek gruplarından Hataylı vatandaşların bir araya gelerek oluşturduğu Medeniyetler Korosu verdiği konserde Anadolu’da izler bırakan kültürlere ait değişik yörelerimize ait birbirinden güzel ezgileri farklı dillerde seslendirdi. Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde gerçekleşen konser boyunca izleyicilere zaman zaman duygu dolu anlar, kimi zaman da hareketli türkülerle keyif dolu dakikalar yaşatan Koro, Yargıtay Heyeti’nden büyük alkış ve tebrik aldı.

Bir cevap yazın