İskenderun’da hikayeler susturuldu!

Ünlü sanatçı Levent Üzümcü, ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyununun 10 Ocak’ta İskenderun’da yapılacak gösteriminin baskılar nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldığını açıklayarak, İskenderun’daki seyircilerinden özür diledi.

Instagram hesabından yayınladığı bir video ile yaşananları aktaran Üzümcü, oyunun sahneleneceği salonun bulunduğu koleje baskı yapıldığını belirterek şunları söyledi, “Sanatın ve sanatçının hiç olmadığı kadar özgür, demokrasinin hiç olmadığı kadar ileride olduğu şu günlerde, İskenderun’da oynayacağımız oyunun oynanacağı kolejin sahnesi, yapılan baskılar nedeniyle elimizden alındı. Kolej yönetimi, oyunu artık orada oynamamıza izin vermiyor. Dosluğun, kardeşliğin ve barışın oyunu ‘Anlatılan Senin Hikayendir’i izlemek İskenderunlular için bir başka özgür yarına kaldı. Hepinizden özür dilerim.”

“Sanatın ve sanatçının hiç olmadığı kadar özgür, demokrasinin hiç olmadığı kadar ileri olduğu şu günlerde İskenderun’da oynayacağımız oyunun oynanacağı kolejin sahne yapılan baskılar nedeniyle elimizden alındı. Kolej yönetimi oyunu orda oynamamıza artık izin vermiyor” açıklamasını yaptı ve seyircilerden özür diledi.

İşte Levent Üzümcü’nün iptal edilen oyunu günler öncesinden afişlerle böyle duyurulmuştu:

https://www.instagram.com/p/Br-ZWacgZwX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Bir cevap yazın