Yeniyıl sofranızı balıkla süsleyin

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, vatandaşlara yılbaşı sofralarında en çok tercih edilen ana yemek olan hindi yerine balık tercih edilmesi için çağrıda bulundu. Yeni yıl dolayısıyla hindinin tüm raflarda yerini aldığını ifade eden Bilen, deniz kentinde yaşamamıza rağmen, balık kültürünün oldukça zayıf olduğuna vurgu yaparken, “Sofralarınızı sadece yeni yılda değil her zaman balıkla süsleyin” dedi.

Balıkçıların mevsim şartları dolayısı ile çok verimli bir avlanma sezonu geçiremediklerini, dolayısıyla sıkıntılı bir yılı geride bırakmaya hazırlandıklarını belirten Bilen, “Balıkçılarımız öncelikle mevsim şartları, daha sonra tekne bakım ve onarım tamiratları dolayısıyla çok da verimli bir avlanma sezonu geçiremedi. Çiftlik balıkları bu yıl daha çok ön plana çıktı diyebilirim. Buna rağmen balık fiyatlarımız bugünkü krizde normal olarak karşılanabilir. Somon 30 ile 35 TL arasında satılırken, ķarides 20 TL’den başlayıp, 70 TL’ye kadar çıkabiliyor. Barbunya 20 ile 50 TL arasında, Gümüş balığı 20 TL, Çiftlik çupra, levrek 25, 30, 35 TL arasında, Kaya ve Mercan büyük boy ise 40 TL ile 60 TL arasında satılıyor. Gerçi her zaman şunu söyledim; ‘Biz deniz kentinde yaşıyoruz fakat balık kültürümüz oldukça zayıf.’ Vatandaşlarımıza önerimiz bol bol balık tüketsinler. Balık, her hastalığa şifa balıktır. Yeni yıla girerken, yılbaşı sofralarını balık süslemeli diye düşünüyorum ve tüm halkımızın şimdiden 2019 yılını kutluyorum. Yeni yıl herkese bol şans, ülkemize huzur, barış ve bereket getirsin” diye konuştu.

Bir cevap yazın