Bu birliktelik hep sürsün

Hıristiyan vatandaşlar tarafından her yıl 24 Aralık’ta kutlanan İsa Mesih’in Doğuş Bayramı (Noel), İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle coşku içerisinde kutlandı.

Rengarenk ışıklar ve Noel ağaçları ile süslenen kilisedeki ayin farklı din ve kültürleri bir araya getirirken, huzur ortamında kutlanılan bayramda cemaat mumlar yakıp, birlik ve beraberlik için dualar etti. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan ayinde, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ‘Şehitlerimizin ruhları şad olsun’ dedi.

İsa Mesih’in Doğuşu ile ilgili İncil’den okunan ayetler ve ‘Ey Göklerde Olan Babamız’ duasının okunması ile başlayan Noel Ayininde vaaz veren İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, “Noel bayramı başta İskenderun’umuz olmak üzere Hatay’ımıza, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, bolluk, bereket,  kardeşlik ve mutluluk getirsin. Hepimizin Noel Bayramı kutlu olsun” dedi.  Ayinin ardından Papaz Dimitri Yıldırım ayine katılan cemaate kutsal ekmek ve şarap dağıttı.

Pasta geleneği bozulmadı

Düzenlenen Noel Ayini daha sonra kilise salonunda İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları Yılmaz Şahutoğlu ve Muhsine Korkmaz, davetliler ve Noel coşkusunu yaşayan çocuklarla birlikte Noel pastasını kesmesi ile son buldu.

Yeni yılın tüm dünyaya barış, huzur, mutluluk ve bolluk getirmesini dileyen Teymur, “Noel Bayramının ilimize, ülkemize, bütün dünya alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi Noelin hemen akabinde yeni yıla giriyoruz Barış içinde, huzur içinde, mutluluk içerisinde başarı dolu bir yeni yıl diliyorum bütün insanlığa. 2019 yılı inşallah hepimizin barış, huzur, mutluluk içerisinde yaşayacağımız bir yıl olur. Bu vesileyle bizimle bayram coşkumuza ortak olan ve aramızda olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Noel Bayramlaşması yapılacak

Kilisede bayramlaşma töreninin 25 Aralık Salı günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında olacağını belirten İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, “Bildiğiniz üzere her yıl Noel Bayramı sonrası saygıdeğer protokol üyelerimiz ve bizi seven tüm dostlarımız Noel Bayramımızı kutlamak üzere kilisemize geliyorlar. Biz de onları, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisemiz Salonunda 25 Aralık Salı Günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında ağırlayacağız. Tüm renkleri ile kucaklaştığımız bu özel günlerimizi hep beraber kutlamaktan oldukça mutluyum. Kilise Papazımız Dimitri Yıldırım, yönetim kurulu üyelerim ve kilise cemaatimizle birlikte tüm dostlarımızı ve sevenlerimizi kilisemize bayramlaşmaya bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

Bir cevap yazın