Hatay Künefesi, MasterChef’te yarı finalin kapısını araladı!

Ekranların soluksuz olarak izlenen yarışma programı MasterChef’in bu haftaki yarı final yarışlarında Hatay’ın marka patentli lezzeti künefe yapıldı. Antakya’da ‘Tarihi Bizim Künefeci’ adıyla faaliyet gösteren ve İstanbul’da da işletmesi bulunan Künefe Ustası Ragıp Bekfilavioğlu’nun konuk olduğu programda, yarışmacılar en güzel künefeyi yapmak için yarışırken, TV8 ekranlarında Hatay künefesi tel kadayıfından, tereyağına, peynirinden, şerbetine, pişiriminden sunumuna kadar tüm ayrıntılarıyla anlatıldı. Ragıp Usta’nın en iyi künefeyi yaparak kaptanlık kazandıracağı tatlı yarışı için künefe tarifini uygulamalı olarak anlattıktan sonra yarışan adaylar arasında en iyi künefeyi yapan isim ise Kerem oldu.

“Hatay Künefesi çok beğenildi”

Master Chef Türkiye’nin tatlı menüsünde Hatay Künefesi yapımını anlatan ve ünlü şefler Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve  Executive Chef Mehmet Yalçınkaya’ya eşlik eden Ragıp Bekfilavioğlu, künefe yapımını TV 8 Kanalı’nda yayınlanan Master Chef Turkiye  programında yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Lise yıllarından beri künefe yaptığını ve harika tatlının Gastronomi şehri Hatay’ın en önemli lezzeti olduğunu ifade eden Künefe Ustası Ragıp Bekfilavioğlu, “TV8’ de yayınlanan Master Chef Türkiye programının konuk jürisi olduk. Kıymetli şeflerimiz Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve  Executive Chef Mehmet Yalçınkaya’nın konuğu olduk. Yarışmacı arkadaşlarımıza gerçek Hatay künefesinin inceliklerini anlattık. Püf noktaları öğrenen değerli yarışmacılar hünerlerini gösterip künefelerini hazırladılar. Jüri üyeleri ve yarışmacılarımız yaptığımız künefeyi çok beğendiler. Aynı zamanda Gastronomi Şehri olan Hatay’ımıza ait olan künefenin tanıtımını yapmaktan çok mutluyum. Her zaman, her yerde elimizden geldiğince en iyi şekilde Hatay’ımızı ve künefemizi tanıtmaya devam edeceğim” dedi.

https://www.tv8.com.tr/masterchef-turkiye/masterchef-turkiye-30-bolum-11122018-52440-video.htm

 

 

Bir cevap yazın