Bu toplumsal hoşgörü başka ilde yok!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatayspor yönetiminin ardından, ilin hoşgörü ortamına büyük katkı sunan Musevi ve Hristiyan kanaat önderlerini ağırladı.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Maden, Vali Doğan’a üzerinde adının yeraldığı 31 numaralı bordo – beyazlı formayı takdim ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Doğan da Başkan Maden’den Hatayspor Kulüp yönetiminin çalışmaları ve HBB’nin sportif faaliyetleri hakkında bilgiler aldıktan sonra, bu sene çıktığı 1. Lig’de Hatayspor’a başarılar diledi.

“Hatay’ın en önemli zenginliği; toplumsal hoşgörü”

Hatayspor Kulüp Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden ve yönetiminin ardından, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar’ı kabul eden Vali Doğan, Hatay’ın tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının beraberinde getirdiği en önemli zenginliğin toplumsal hoşgörü olduğunu dile getirdi.

Bu iklimin yaşatılmasında emeği geçen tüm hemşehrilere ve kanaat önderlerine teşekkür eden Vali Doğan, bu müstesna güzelliğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehriler arasındaki güçlü bağlar sayesinde korunacağına, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılacağına ve ilin tüm dinamikleriyle birlikte gayret gösterileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Kanaat önderleri ise Vali Rahmi Doğan’a nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bir cevap yazın