Yeni müftü, hizmet felsefesiyle dikkat çekti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2018 yılı içerisinde yapılan İlçe Müftüleri ataması ile Nizip’ten İskenderun’a atanan yeni İlçe Müftüsü Osman Şekerci, basın mensuplarıyla biraraya geldi. Hem kamuoyuna kendini tanıtan, hem de içinde bulunduğumuz Mevlid-i Nebi Haftası, hem de  İskenderun Müftülüğü olarak hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Müftü Şekerci, İskenderun’un çok nadide bir kent olduğunu belirterek, burada göreve başlamaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

“İskenderun özene, bezene yaratılmış bir ilçe”

İskenderun’da bir hafta önce göreve başladığını söyleyen Şekerci, “İskenderun gerçekten çok güzel bir kent. Biz de alıcı gözle bakınca bu güzel ilçemize daha da ısındık. Hatta ben kendi kendime ‘Rabbim özene bözene yaratmış, bir ilçede olması gereken tüm güzellikler İskenderun’da toplanmış’ dedim. Denizi, yeşili, yaylası ve doğası ile nadide bir kent İskenderun. Çok kültürlülüğü, ahengi, insanlar arasındaki uyumu, birlik ve beraberliği bizi son derece mesut etti” dedi.

“Nezih mekân, huzurlu insan”

İskenderun Müftülüğü olarak devam eden ve bundan sonra gerçekleştirmek istediği projelerden de bahseden Şekerci, “Ben inanıyorum ki ekibimizle birlikte İskenderun Müftülüğü olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve dini temsil noktasında çok güzel proje ve hizmetlere imza atacağız.  Bildiğiniz gibi müftülük binamız 20 yıllık bir bina. Aslında günümüz şatlarına uygun standartlarda bir bina değil. Bizim önceliğimiz günümüz şartlarına uygun ve İskenderun’a yakışacak, halkımızın içine girdiği zaman huzur bulabileceği nezih bir mekân oluşturmak. Benim temel felsefem; ‘Nezih mekân, huzurlu insan, kesintisiz hizmet.’ Bu üçünün çatısını da ihlâs ve samimiyet oluşturmakta. Bu minvalde müftülük binamız için çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun yanı sıra yine bizim alanımız içerisinde çok önemli bir yeri olan kuran kurslarımız devam etmekte. Mesela 40’tan fazla kuran kurslarımız var. Burada, 2000’e yakın ev hanımı gündüz eğitim alıyorlar. Bu kursların içerisinde sade Kuran eğitimi almıyorlar. Temel bilgiler, sosyal aktiviteler, aile içi iletişim, çocuk eğitimi gibi seminerler de alıyorlar. Yatılı kuran kurslarımız bulunuyor. Hafızlık eğitimi veren kız-erkek yatılı kuran kurslarımız var. Özellikle son iki yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı’mız 4-6 yaş eğitimi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Şuanda 400’ün üzerinde 4-6 yaş grubu öğrencimiz bulunuyor. Gençlere yönelik bir hizmet alanı oluşturacağız. İskenderun Müftülüğü Gençlik Platformu. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi dün gece Mevlid Kandili’ydi. Dün geceden itibaren bu haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. İskenderun Müftülüğü olarak bir takım etkinliklerimiz olacak. Final etkinliğimiz ise 24 Kasım Cumartesi günü saat 13.00 da Grand Plaza’da Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Doktor Burhan İşliyen hocamızın katılımıyla gerçekleşecek olan konferansımız olacak. Konferansımıza herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın