Vali Doğan’dan çocuk hakları hassasiyeti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Hatay Çocuk Hakları Komitesi temsilcilerini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı eşliğinde makamında kabul etti.

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez’in de hazır bulunduğu kabulde konuşan Vali Doğan, ülkenin her ilinde Çocuk Hakları Komiteleri oluşturulduğunu belirterek,  “1989 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler tarafından kabul görmesinin ardından 20 Kasım tarihinde farkındalık yaratmak için kutlanmaktadır. 193 ülke tarafından onaylanan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, kanunen çocukların sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma gibi hakların tanımlanmasına olanak sağlamaktadır. Çocuk hakları her yönü ile Devletimizin koruması altındadır. Bilindiği üzere ilimizde Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınmış çocukların olması bizim bu konuya daha hassas yaklaşmamızı gerektiriyor. Bizim ülkemize sığınan tüm çocuklara kendi çocuklarımız gibi bakıyoruz. Savaş mağduru çocukların ülkemizde iyi şartlar altında yaşam sürdürebilmeleri ve çocukların her türlü haklarının korunması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Çocuklarımız bizim için en değerli varlıklarımızdır. Geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlarım” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı ise kabulünden dolayı Vali Doğan’a teşekkürlerini ileterek Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında yapacakları etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

 

Bir cevap yazın