Türkiye’nin yıldızı olabilecek bir Hatay inşa etmeye var mısınız?

Akdeniz’in incisi, dayanışma ve kardeşliğin şehri, kültürün, turizmin, tarımın, sanayinin, barışın ve huzurun öncüsü Hatay’ımız bölgenin lideri olabilecek bir potansiyele sahiptir.

Habib-i Neccar’ın, Davudi Antaki’nin, Beyazıt Bestami’nin, Ahmet Kuseyri’nin Hz. Hızır’ın, Tafur Sökmen’in memleketi Hatay’ımız, bize üzerinde yaşamış, nice nice gönül sultanlarının emanetidir. Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Atatürk’ün, ‘Hatay benim namusumdur’ dediği, kurtuluşu ve bağımsızlığı için sonuna kadar mücadele ettiği bu kadim şehrimiz, hak ettiği modern bir belediyecilik hizmeti alamamaktadır. Kıt kanaat imkânlarla ilçe belediyeleri, canla başla çalışmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesinin yardımı ve desteği olmadan sorunların üstesinden gelememektedir.

Hizmete aç olan bu güzel şehrimizin, yaklaşık 5 yıl boyunca Hatay Büyükşehir Belediyesince yapılmış, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacak hiçbir eseri yoktur. Asi Nehrinde gondolla gezileceğini vadedenler, hala nehirde kanalizasyon akmasını bile önleyememişlerdir. 21. Yüzyılı yaşarken Hatay’da su, kanalizasyon, yol ve ulaşım gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından çoktan çözülmüş olması gereken temel sorunlarla boğuşmaktayız. Hatay’ımızın güzel insanları, bu sorunları yaşamak yerine, bugün sosyo-kültürel etkinliklerden ve sosyal belediyecilik hizmetlerinden faydalanıyor olmayı fazlasıyla hak etmektedirler.

Bunlar gibi birçok temel sorunu bulunan Hatay’ımız için kolları sıvama vakti gelmiştir. Hatay namusumuzdur deyip artık sesimizi yükseltelim. Halkımız çaresiz değildir. Çünkü çare bizzat halkımızın kendisindedir.

Sizlerden aldığımız güçle Hatay sevdalıları olarak, Hatay’ımızı hak ettiği yere getirmek, hemşerilerimize de layık olduğu hizmeti kazandırmak konusunda kararlıyız.

Yaşanılabilir ve 21. Yüzyıla yakışan bir Hatay için halkımızı bilinçlendirmeye ve yerel yöneticilerimizi de uyarmaya devam edeceğiz.

Bu konuda sizleri de elinizi taşın altına koymaya davet ediyoruz.

Birlikte sadece bölgenin değil, Türkiye’nin yıldızı olabilecek bir Hatay inşa etmeye var mısınız?

MEHMET ÖNTÜRK

24, 25,26. Dönem Ak Parti Hatay Milletvekili

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı

Bir cevap yazın