Reyhanlı’da afet seferberliği

Türk Kızılayı ile HATSU ekipleri, Reyhanlı’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle evleri su altında kalan vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürüyor. AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü ilçede Hatsu ekipleri sular altında kalan ev ve iş yerlerinde vidanjör araçlarının yanı sıra motopomp yardımıyla su tahliye işlemlerini gerçekleştirirken, Türk Kızılayı da tahliye işlemleri tamamlanan evlerde vatandaşlara gıda, yatak, battaniye, yorgan ve yastık yardımında bulundu.

200 eve yardım

Kızılay Reyhanlı Şube Başkanı Ahmet Horoz, su baskınlarının yaşandığı evleri ziyaret ederek eksikleri tespit ettiklerini belirterek, ”Vatandaşlarımıza acil ihtiyaçları olan gıda, yatak, battaniye, yorgan ve yastık verildi. Sahadaki arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyorlar, mağdur olan ailelerimize gıda yardımlarımız devam edecek. Şu ana kadar 200 eve yardım ulaştırdık” dedi.

HATSU da seferberlik

HATSU yetkilileri de mahalle sakinlerinin mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla bütün imkânların seferber edildiğini ve ekiplerin koordineli bir çalışma sergilediğini ifade etti.

Bir cevap yazın