Mutfaktaki yangını mecliste öyle bir anlattı ki…

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur vatandaşın açlık dramını, Türkiye’deki ekonomik sorunların asgari ücretliye nasıl yansıdığını ve mutfaktaki yangını Meclis’te ekmek, zeytin, sıvıyağ ve yumurta ile anlattı.

Türkiye’de günlük net asgari ücretin 53 lira olduğunu, günlük gelirin 3’te 1’inden fazlasının enerji masrafları ve faturalara gittiğini, geriye 36,5 lira kaldığını iddia eden Güzelmansur, içerisinde, yoğurt, yumurta, ekmek, zeytin, sıvı yağ, salça gibi ürünlerin bulunduğu tepsiyi basın mensuplarına göstererek, “36,5 liraya bunlar alınıyor” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada geniş yankı bulan açıklamada, vatandaşın haline dikkat çeken Güzelmansur, ekonomideki krizin 1994 ve 2001’den daha derin bir kriz olduğunu belirterek, iktidarın ise “kriz yok” diyerek ve enflasyon sepetiyle oynayıp, vatandaşın cebindeki yangını yok saymaya çalıştığını ileri sürdü.

Hiç bir vatandaşın yatağa aç girmemesi, daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için mücadeleye devam edeceğini söyleyen Güzelmansur, “Asgari ücretli aç, asgari ücretin altında aylık alan emekli daha da aç, işsizlerin hali ise içler acısı… Ülkemiz bir açlık sorunuyla karşı karşıya. İktidara sesleniyorum; Ülkemiz, başta enerji olmak üzere dışa bağımlılıktan kurtarılmadıkça, rant ekonomisi yerine üretim ekonomisi hayata geçirilmedikçe, vatandaş açlığa mahkum kalacak, mutfağın yangını sönmeyecek.” dedi.

Bir cevap yazın