Afrin’de güvenliğin en büyük garantisi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Afrin’de huzur ve güvenliğin devamı için görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı’na bağlı Suriye Görev Gücü, bölgede güvenliğin en büyük garantisi olacak.

Özel Harekat Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara, Hatay ve Gaziantep Özel Harekat Şubelerinden oluşturulan ve “Şurta” adı verilen 12 tim halinde görev yapan yerel polis teşkilatı, aynı zamanda yüksek kabiliyet gerektiren riskli operasyonlarda görev alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilat yapılanmasına benzer şekilde oluşturulan Suriye Görev Gücü,, “Terörle Mücadele”, “İstihbarat”, “Asayiş”, “Trafik”, “Olay Yeri İnceleme”, “Bomba İmha” ve “Komandos” adı verilen özel tim olmak üzere 7 ana birimden oluştu.

Bu kapsamda her birime kendi konularında EGM personelinden oluşan uzman polislerce eğitim ve yönlendirme desteği verilen ekiplerin bir an önce göreve hazır hale gelmeleri için, özel harekatın şehrin giriş ve çıkışlarındaki ana arterler ve şehre hâkim noktalarda uygulama yaparak tecrübe kazanmaları sağlanıyor.

Suriye Görev Gücü’nün gerektiğinde bölgede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve MİT mensupları ile müşterek operasyonlar da yaptığı belirtilirken, Afrin’de son 3 ayda bombalı araçlarla düzenlenmek isteyen 2 intihar saldırısının önlendiği, 100’ün üzerinde el yapımı patlayıcının da imha edildiği öğrenildi.

Bir cevap yazın