Ali İsmail’in iyilik düşlerinin peşinden koştular

Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda Gezi Olayları döneminde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, eşi, kızı, oğlu ve torunlarıyla, 3 nesil “Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı” için koştu.

Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Vakıf, maratonda gençlerin eğitimine katkı sağlamak üzere Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu’na adım atarak güç verdi.

130 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve İstanbul’da iki kıtayı birbirine bağlayan 40. İstanbul Maratonu’nda geleceğin bilim insanları, yazarları, mühendisleri, doktorları için koşan ALİKEV Runners ekibi, üzerinde ‘İyilik peşinde koş’ ve Ali İsmail’in fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle dikkat çekerken, vatandaşların yoğun alkış ve tezahüratlarıyla karşılandı.

“Daha çok gence dokunacağız”

10 kilometre koşusuna katılan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için kurdukları Vakıf’ta daha çok öğrenciye burs vermek için koştuğunu belirtirken, “Ali İsmail, küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, “Köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim.” Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti… Biz çocuklarımızı sevgiyle, iyilikle büyüttük. İşte benim Ali İsmail’im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben O’nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkânlar yaratmak için koştum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Abi Korkmaz’dan önemli çağrı

ALİKEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, maratonla ilgili yaptığı değerlendirmede bağışlar sayesinde bu yıl 160 çocuğa burs vermek hedefinde olduklarını belirterek, “Çok güzel bir maraton koşusu geride kaldı. Ailem dışında, halk koşusunun yanı sıra 42K, 15K ve 10K yarışlarında da Ali İsmail’in düşleri peşinde, onun tişörtleriyle koşan onlarca koşucu vardı. İstanbul Maratonu’nda bizimle, düşlere ve gençlerin geleceğine bağışlarıyla katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz. Maraton koşusu bitti ama, burs fonu bağış kampanyamız 25 Kasım’a kadar devam ediyor. Herkesi kampanyamıza destek olmaya ve bursiyer sayısını arttırmaya davet ediyoruz. Gençlerin eğitimine katkı sağlamak için kampanyamızı https://fonzip.com/alikev/kampanya/alikev-burs-fonu-icin-kosuyorum–65 adresi üzerinden destekleyebilirsiniz” dedi.

 

 

Bir cevap yazın