Atatürk Kadını Nazan Savaş, Hatay’a ışık saçıyor

Doğallığı, gülümseyen yüzü ve en çok da Hatay tutkusu ile her yerde dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Mesleki Eğitim Kursları(HATMEK)’nda görev yapan resim kursu eğitmenlerinin hazırlamış olduğu Atatürk resimleri sergisinin açılışını yaptı.

Hatay’ın geleceğe taşınmasında önemli hizmetlere imza atan eşi Başkan Savaş’ın başarısındaki en büyük gücü ve destekçisi olmasının yanısıra eşinin yanındaki güçlü duruşuyla odak noktası olan Nazan Savaş, yurtdışında bulunan eşini temsilen katıldığı sergide bu kez akademisyen kimliğiyle Atatürk’ü anlayan genç nesiller yetiştirmek için verdiği çabayla takdir topladı.

“Herkes Atatürk resmi çizemez”

Rölyef, karakalem ve yağlı boya çalışmalarından oluşan sergideki resimleri tek tek incelerken, Atatürk’ü çizmenin O’nu anlamaktan geçtiğini ifade eden Savaş, “Herkes Atatürk resmi çizemez. Çünkü Atatürk’ü çizmek onu anlamaktan geçer. Eğer bir kişi Atatürk’ün fikirlerini, düşüncelerini anlamadıysa ve yaptığı resimde o duyguyu yansıtamazsa bunun hiçbir anlamı yok. Sergideki resimlerin hepsi çok başarılı. Çünkü eğitmenlerimizin hepsinin Atatürk’ü çok iyi anladıklarını düşünüyorum. Son 16 yıllık iktidar döneminde Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarından pek çoğunu yitirerek geriye gitmiştir. Bunlara bir örnek Atatürk düşmanlarının artmasıdır. İşte bizler de bunlarla mücadele etmek için sergilerimizi açacağız ve Atatürk’ü anlayan genç nesiller yetiştirilmesine de katkı sağlayacağız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Selim Matkap, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, HATMEK eğitmenleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide, Prof. Dr. Nazan Savaş, resim kursu eğitmenleri Ercan Delioğlan ve Burcu Oktay’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

Bir cevap yazın