Organ bağışı için farkındalık semineri

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Organ ve Doku Bağışı’ Faaliyet Haftası dolayısıyla İskenderun Belediyesi’nde Organ Bağışı bilgilendirme semineri düzenledi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, birim müdürleri, belediye personeli ve halk sağlığı doktorları katıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gerek hizmet içi, gerek sosyal ve kültürel seminerler ve panellerle belediye personelini farklı konularda bilgilendirmeye devam ettiklerini belirterek, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerine hayat kurtaran organ bağışı konusundaki seminerlerinden dolayı teşekkür etti.

“Organ bağışı ile umut olun”

Organ bağışının önemi hakkında izletilen slayt gösteriminin ardından kısa bir sunum yapan, İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Uzman Doktoru Ömer Alışkın, ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayısının yetersiz olduğunu belirterek, organ yetmezliğinden tedavi gören birçok hastanın organ beklerken yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Organ bağışlarıyla, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunduklarını söyleyen Dr. Alışkın, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. ’Organ nakli’ vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya vefat eden birisinden alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın nakledilmesi işlemidir” dedi.

Doktor Ömer Alışkın, seminer sonrası katılımcıların sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın