Kitapların büyülü dünyasını anneleriyle keşfettiler

İskenderun General Şükrü Kanatlı İlkokulu 1/A Sınıfı Öğretmeni Gül Çelikezen, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla kutlanan “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” dolayısıyla, öğrenci ve velilerini İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde buluşturdu.

“Çocuğumla Kitap Okuyorum” etkinliğinde çocuklarına büyük bir keyifle kitap okuyan veliler çocuklarının geleceğine katkı sunarken, Türkçe okumayı bilmeyen Suriyeli annelerin çocuklarına kitap okuması için gönüllü velilerin yeralması da etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda velilerin önemli bir yere sahip olduğu mesajı da verilen etkinlikte, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Harika Leyla Yaman 09-15 Kasım ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ dolayısıyla öğrencilere kütüphaneleri nasıl kullanmaları gerektiği,  kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı hakkında bilgiler aktardı.

“Çocuğunuzla her gün yarım saat kitap okuyun”

Çocukların yaşlarına göre kitap okuma alışkanlıklarını edinmeleri için hazırlanan sunum desteğiyle, velilere okuma ilgisinin yaşlara göre gelişimi ve kitapların önemini anlatan Yaman, “Çocuğumla Kitap Okuyorum” etkinliğine, geleceğimizin güvencesi olan çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak; anne, baba ve öğretmenlere çocuklar için kitap seçme imkânı sağlamak için imza attık. Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanması anne ve babaların sorumluluğundadır. Küçük yaşta resimli kitaplarla başlayan okuma serüveni ileriki yaşlarda çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında büyük rol oynar. Bu sebeple anne ve babalara sadece bu hafta dolayısı ile değil, her gün kendi çocuklarına yarım saat kitap okumaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

“Çocuklarımızın kitaplara olan sevgileri artıyor”

İskenderun General Şükrü Kanatlı İlkokulu 1/A Sınıf Öğretmeni Gül Çelikezen de, kitap okuma etkinliğinin velilerini örnek alan çocuklar için çok faydalı olacağını belirterek, okuma aşamasında olan öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve kitaplara olan sevgi ve sempatilerinin artması için gerçekleşen etkinliğe katılan velilere ve gönüllü okuyucu annelerine teşekkür etti.

Etkinlikle, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda sınıfındaki 8 Suriyeli öğrenciyi de kütüphaneyi tanımaları ve kitap okunurken dinlemeleri için dâhil ettiklerini belirten Çelikezen, “Şükrü Kanatlı İlkokulu 1/A sınıfı olarak, ‘Dünya Çocuk Kitapları’ haftasında kütüphanemize ziyarette bulunduk. İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Üyesi Serap Uzungenç, Şükrü Kanatlı İlkokulu Okul Aile Birliği Üyeleri Aysun Kaya, Gülay Fer ve Mehtap Mavi’den oluşan dört gönüllü okuyucu annemiz ile birlikte sınıfımızda bulunan 8 Suriyeli çocuğumuz da dâhil olmak üzere tüm çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinebilmesi için buradaki kitap okuma etkinliğine katıldık. Gönüllü okuyucu annelerimiz çocuklarımızın seçtikleri kitapları kendilerine okuma fırsatı buldu. Gerçekleştirilen bu tür etkinlikler hem bizleri mutlu ediyor, hem de çocuklarımızın kitaplara olan sevgilerini arttırıyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın