Amerikalı yönetmen Uzay’ın Doğa’sını anlattı

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nde çeşitli çalışmalar yapan ve astronotlara uzay fotoğrafçılığı konusunda eğitim veren Amerikalı Görüntü Yönetmeni ve Uzay Fotoğrafçısı James Neihouse, İskenderun Doğa Koleji’nde öğrencilere ‘Uzay Fotoğrafçılığı’nı anlattı.

Etkinliğe Amerikalı Görüntü Yönetmeni ve Uzay Fotoğrafçısı Neihouse’nin yanısıra, ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Eğitim Ataşesi JenCuratola-Wozniak ve American Film Showcase Temsilcisi SteffanHorowitz de katıldı.

ABD Adana Konsolosluğu’nun desteği ile görüntü yönetmenliğini üstlendiği ‘A Beautiful Planet’ adlı belgeselin yapım aşamasını öğrencilerle paylaşan Ünlü Fotoğrafçı James Neihouse, söyleşide yaptığı konuşmada Uluslararası Uzay İstasyonuna ilk kameranın 1984 yılında getirildiğini belirterek, yer çekimsiz ortamda çekim yapmanın zorluğunu aktardı.

Karşılaştığı yoğun ilgi karşısında öğrencilere teşekkür eden Amerikalı Yönetmen James Neihouse, “Türkiye’ye ilk defa geliyorum, burada güzel ve eğlenceli zamanlar geçirdim. Sizinle bir arada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Gerçekleştirilen etkinlik sonunda İskenderun Doğa Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Ezgi İnan, söyleşiye katılan tüm konuklara teşekkür ederken, Genel Koordinatör Hakan Üzer de konuklara teşekkür plaketi takdim etti.

Bir cevap yazın