Maganda mağduru, hayatı yeniden kazanmak için ‘Eylem’e geçti!

Kırıkhan’da geçen yıl akrabasının düğününde bir maganda kurşunuyla yaralanarak, tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan 15 yaşındaki Eylem Ateş, çalışma azmiyle herkesin takdirini topluyor.

Devletin kendisine sunduğu imkânlarla, okul ortamındaymış gibi evde eğitimini alarak hayata tutunmaya çalışan Ateş, hayatını karartan o korkunç dakikaları anlatırken, silah kullanan magandalara da seslenmeyi ihmal etmedi.

“Benim hayatım karardı başkalarının hayatı kararmasın” diyerek, silahlar sussun mesajı veren Ateş, “Ailemle birlikte bir akrabamızın düğününe gitmiştik, orada zaten çok silahlar sıkılıyordu. Korkuyordum zaten… Sonra 5 dakika geçmedi belki oturduğum yerde kurşun bana isabet etti, apar topar hastaneye kaldırıldım. Bayılmışımı, gözümü açtığımda arabadaydım, hastaneye gidiyorduk. Araştırma hastanesine gittik, orada ilk ameliyatımı oldum. Kurşun bağırsaklarımı zedelemişti ve çok sıkıntı çektim. Yoğun bakıma alındım. 7 Ekim’de belimden ameliyat olduktan sonra ağrılarım biraz daha azaldı, biraz daha iyiyim şuan. Bugüne gelmem çok kolay olmadı. Eğitimimee evde devam ediyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum ve bunun için Çok çalışıyorum, azmediyorum. Bütün magandalara sesleniyorum; lütfen bir daha düğünlerde hiç silah sıkmasınlar” diyerek, yaşadığı zor günleri anlattı.

Anne Nebile Ateş ise 1,5 yıldır çok zor zamanlar geçirdiklerini belirterek, “Şu an düğüne gitmek değil,  bir düğün salonunun etrafından yolumuz geçse bile korkuyoruz ve oradan koşarak geçiyoruz. Silahlar sıkılır tekrar başkaları yaralanır diye. Lütfen rica ediyorum düğünlerde silahlar sıkılmasın, canlar yanmasın, benim çocuğumun canı yandı başkalarının yanmasın” dedi.

 

 

Bir cevap yazın