DSİ, Arsuz’da kış öncesi önlem aldı

Devlet Su İşleri(DSİ) Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Arsuz’a bağlı Hacıahmetli, Höyük ve Avcılarsuyu’nu taşkınlardan koruyacak olan Dere Islahı Projesi’nde fiziki gerçekleşmenin yüzde 89’a ulaştığını duyurdu.

Arsuz’da daha önce yaşanan sel felaketlerinde Höyük – Hacıahmetli – Avcılarsuyu kollarının birleşmesiyle Arsuz Çayı adını alan deredeki taşkınların hasarların büyümesinde etkili rol alması üzerine harekete geçen DSİ, ilk etapta 5.400 metre taş tahkimatı imalatı ve 5 tersip bendinin tamamlandığını ve 6 tersip bendinin daha yapılacağını açıkladı.

DSİ Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; “12,500,215 TL Sözleşme bedelli Hatay-Arsuz Hacıahmetli, Höyük, Avcılarsuyu Dereleri Islahı Projesi kapsamında 5.400 metre uzunluğunda dere ıslahı, 11 adet tersip bendi, 38 adet şut ve köprü imalatları yapılacaktır. Bugün itibariyle; Avcılarsuyu Deresi üzerinde 5 adet tersip bendi, 38 adet şut 5.400 metre taş tahkimatı imalatları tamamlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. 3 köyün taşkınlardan korunmasının amaçlandığı Projede fiziki gerçekleşme %89’a ulaşmıştır.”

 

Bir cevap yazın