Hatay’a komisyon önerisine AKP’den ret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak Hatay’ın sorunlarının çözülmesi için komisyon kurulması talebiyle bir araştırma önergesi verdi. Milletvekili Topal’ın araştırma ile ilgili soru önergesi, Ak Parti tarafından reddedilerek, kabul edilmedi.

“Hayallerle değil, gerçeklerle yönetilelim”

Hatay’ın ekonomi, sağlık, nakliye, ticaret, esnaf ve sosyal sorunlarına değinen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuşmasında, “Hatay, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan sosyal, siyasi ve dostluk kapısıdır. Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapıları halen kapalı durumdadır. Özellikle Yayladağı Sınır Kapısı sıradan bir kapı değildir. Türkiye’nin ikinci büyük filosuna sahip Hatay’da Kumlu, Reyhanlı, Antakya, Defne ve Samandağ’da ki bütün tırlar maalesef şu anda yatmış durumda ve şirketler iflas eşiğine gelmiş durumdadır. Ak Parti Hükümeti’ne sorduğunuzda her şey güllük gülistanlık, yaşatılanlar manipülasyon, söylenenler spekülasyon, zamlar ise otomasyon.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki ülkeler hayallerle değil, gerçeklerle yönetilir” dedi.

“Üç ilçede hastane ve stadyum yok”

Hatay’ın ilçelerinde bulunan sorunlara da değinen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Arsuz İlçesi’nin hastanesi, stadyumu, spor kompleksi yok. Defne İlçesi de aynı durumdadır. Samandağ İlçesi’nde Kıyı Kenar Çizgisi hatalı olarak belirlenmişti ve TBMM’de onlarca defa söyledim. Maalesef çözüm üretemediler. Reyhanlı Barajı halen bitirilemedi ve yılan hikayesine döndü. Payas, Erzin ve Dörtyol’da narenciye üreticisi zor durumda. Yaklaşık 20 yıldır Dörtyol-Hassa Tüneli bugün, yarın açılacak denildi. Netice yok. İskenderun’da ise limana Angusları taşıyan bir gemi yanaştı ve adeta kirlilik saçıyor. Bu konularla ilgili milletvekili arkadaşlarımızla irtibata girmemize rağmen maalesef bir netice alamadık” şeklinde konuştu.

“Hatay’ın özel bir desteğe ihtiyacı var”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuşmasının devamında şunları söyledi; “Ak Parti Hükümeti’nin yatırım olarak Hatay’da sadece tek bir gerçeği var; o da yollar. Eyvallah, Hatay halkı adına yollar için teşekkür ediyorum. Hatay’a yoldan başka ne yapıldı? Hatay, Türkiye’nin küçük bir numunesidir. Hatay’ın özel bir desteğe ihtiyacı var. Buradan hükümet yetkililerine ve Hatay’ın bütün milletvekillerine sesleniyorum. Gelin birlikte Hatay’ın sorunlarını birlikte çözelim. Bu komisyonu kuralım ve Hatay’a birlikte hizmet edelim.”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın meclise sunduğu araştırma soru önergesi Ak Parti’nin oylarıyla red edildi.

 

 

 

Bir cevap yazın