Dörtyol için gurur yılı

Milli Mücadele’de İlk Kurşunun Atılışının 100’ncü Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 5. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali, coşkulu bir törenle başladı. Dörtyol Atatürk Parkı önünden kortej yürüyüşü ile start alalan festival, İlk Kurşun Anıtı’na şükran çelengi sunulmasının ardından, festival alanında devam etti.

Ellerinde bayraklar ve flamalarla tören alanına yürüyen Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Tansel Demirel, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve Dörtyollular burada davul ve zurna ile karşılandı.

Folklor gösterisi, tiyatro ve müzik gösterileri, Kafkas halk oyunları gösterisi ve Mehteran gösterileri ile renklenen etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, bu yıl 5. düzenlenen festivalle Dörtyol’un narenciyesinin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk kurşunun atılışının 100. yılı münasebetiyle festival programlarının kültür ve sanat ağırlıklı olmasına özen gösterdiklerini dile getiren Toksoy, “İlk kurşun 19 Aralık 1918 de Dörtyol Karakese’de, Kara Mehmet Çavuş tarafından atılmıştır. İlk direniş hareketi burada başlamıştır, bizler de bu şanlı günümüzün 100. yılı nedeniyle bu festivalimizi yapıyoruz” dedi.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak ise, festivalin ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra narenciye üretiminin tanıtımı açısından önemine dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından narenciye ve çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül ve plaketleri takdim edildi.

Kubat coşturdu

Festival kapsamında, Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat’ın aldığı halk konserinde Dörtyollular unutulmaz anlar yaşadı. Sahnedeki performansı ve hareketli türküleriyle Dörtyolluları coşturan Kubat’a muhteşem konseri sonrası Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, çiçek ve günün anısına plaketle teşekkür etti.

Bir cevap yazın