Hatay’ı dört koldan yağış ve fırtına vurdu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yağış uyarısının ardından Hatay’da belirli aralıklarla süren kuvvetli yağışlar dün gece etkisini iyice arttırdı.  Kenti etkisi altına alan yağış, bazı ev ve işyerlerini sular altında bırakırken,  birçok araç trafikte mahsur kaldı.

Ev ve işyerlerini su bastı

Suriye’den Hatay’a kaçak yollarla girmeye çalışan 6 göçmenin de Yayladağı’nda sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiği gecede,  Antakya Uzun Çarşı’yı Habib-i Neccar Dağı’ndan gelen yağmur suları basarken, Erzin ve Dörtyol’da bir çok narenciye arazisi zarar gördü, Arsuz, İskenderun ve çevre ilçelerde birçok ev, işyeri ve araziyi su bastı.

 

Toros Dağlarına ilk kar düştü

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, birçok noktadan harekete geçerek, ev ve iş yerlerinde su tahliye çalışmalarını sürdürürken, yağışların ardından etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte Toros Dağları’na da yılın ilk kar yağışı gerçekleşti. Yağmurdan sonra açan havada Toros Dağlarının karlı manzarası İskenderun’dan görüntülendi.

İskenderun Sahili’ni fırtına vurdu

İskenderun Belediyesi, kuvvetli fırtına sonrasında sahil bandında oluşan kirliliği önlemek için temizlik çalışması başlattı. Fırtınanın oluşturduğu dalgaların sahil bandına taşıdığı taş, kum ve çakılların yanısıra, kuvvetli rüzgar ile savrulan ağaç dalları ve atıkları temizleyen ekipler, tıkanan yağmur suyu ızgaralarını da tek tek kontrol etti.

Yağmur gidiyor, güneş geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlere göre Hatay’da yağışlı havanın yerini bugünden itibareh güneşli havaya bırakması bekleniyor

 

Bir cevap yazın