İskenderun’a reva mı bu?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, verilen mücadeleye ve sözlere rağmen Julia Ak isimli angus gemisinin Limakport’a tahliye edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken,  muhalefet milletvekili olarak sorumluluğunu yerine getirdiğini ve herkesin elinden geleni yaptığını söyledi.

27 Ekim’de bir angus gemisinin daha geleceğini vurgulayan Milletvekili Şahin, bu gemiler için yerleşim alanlarından uzak, karantina alanları yaratılmış limanların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ayrıca bu geminin İskenderun Limanına gelmemesi için yetkilileri, halkla birlikte mücadeleye davet etti.

Oluşan kamuoyu baskısı ve yapılan girişimlere rağmen angusların İskenderun’dan başka bir limana indirilmesini sağlayamamış olmanın kabullenilmesi zor bir durum olduğunu söyleyen Şahin, “Sayın Valinin, Sayın Kaymakamın, Sayın Abdulkadir Özel’in, İskenderun Bürokrasisinin, Limakport sahip ve idarecileri ile İskenderun kamuoyunun angusların Limakport’a inmemesi sonucunda ellerinden geleni yaptıklarının en yakın şahidiyim. Ancak teknik imkansızlıklar, mevzuat sıkıntıları, bu olağan üstü çabaya rağmen Angusların İskenderun’dan başka bir Limana indirilmesini sağlayamamış olmak hepimiz için kabullenilmesi zor bir durum. Sonuç elbette üzücü. Her şerde bir hayır vardır sözünden hareketle İskenderun kamuoyu olarak bu tür yüklerin yerleşim alanları dışındaki limanlar da yapılması konusunda verdiğimiz mücadelenin devam etmesi gerektiğine ve siyasi iktidara bu konuda baskı yapılması sürecinin devam ettirilmesine inanıyorum. Bu üzücü sonuca rağmen iktidar ve muhalefetin İskenderun’un ortak sorunu için birlikte mücadelesi umut verici ve anlamlıdır. Kalıcı ve nihai çözüm yaratılması için birlikte mücadele verilmesini umuyorum. Yerleşim alanlarından uzak, karantina alanları yaratılmış nihai bir çözüm için konunun takipçisi olacağız. 27 Ekim’de bir angus gemisi daha var. Tüm yetkilileri bu limana gelmemesi ve her şekilde yerleşim alanlarından uzak limanların tercih edilmesi ve en nihayetinde et ithalatının sonlandırılması konusunda halkımızla birlikte mücadeleye çağırıyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın