Tosyalı Algerie’nin meşalesi yandı!

Tosyalı Holding’in Cezayir Oran’da “Mega Proje” olarak adlandırılan üçüncü etap yatırımı Tosyalı Algerie’de dünyanın en büyük DRI Üretim Tesisi’ndeki brülörler ilk kez ateşlendi.

Yıllık yaklaşık 2 milyon ton inşaat demiri üretmesi ve toplam inşaat demiri üretimini yıllık yaklaşık 4 milyon tona çıkarması planlanan tesisin pelet ve DRI  tesisinden oluşan üçüncü aşamasının faaliyete geçmesi için gün sayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Oran’daki Tosyalı Algerie ve  Senegal’de de gerçekleştireceği yeni yatırımla Afrika’da demir çelik üssünün de temelini tamamlamış olacak.

Cezayir’de petrokimyadan bu yana en büyük sanayi yatırımı unvanına sahip olan Tosyalı Algerie’de birinci ve ikinci fazların ardından üçüncü aşamanın tamamlanmasıyla ilk çelik ürünü almak için sabırsızlanan Fuat Tosyalı, “Bir Türk çelik üreticisi olarak yatırımını tamamladığımız ve dünyanın en büyük DRI üretim tesisinde brülörler ateşlendi. Artık ilk ürünü alıp sıvı çeliğe dönüştürmek üzere dua ediyor, günleri sayıyoruz. Rabbim muvaffak eylesin” diyerek, heyecanını paylaştı.

 

Bir cevap yazın